Διαφήμιση - Advertisement
Φώφη Γεννηματά: Συγκινούν οι γιατροί της - Gkourou.com Φώφη Γεννηματά: Συγκινούν οι γιατροί της

Φώφη Γεννηματά: Συγκινούν οι γιατροί της


Διαφήμιση - Advertisement

 


Ο θάνατος της Φώφης Γεννηματά το μεσημέρι της Δευτέρας μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο έχει συγκινήσει το πανελλήνιο με τους περισσότερους να αναφέρονται με συγκινητικά λόγια για το σθένος που έδειξε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής με τη νόσο με την οποία έδινε μάχη τα τελευταία 13 χρόνια.

Παρόμοια είναι και η εικόνα που μεταφέρουν οι γιατροί της, σύμφωνα με τα ΝΕΑ, για την τελευταία μάχη με τον καρκίνο που έδωσε η Φώφη Γεννηματά στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» στο οποίο εισήχθη στις 11 Οκτωβρίου. «Δεν λιποτάκτησε ούτε για μια στιγμή» λένε χαρακτηριστικά οι γιατροί της Φώφης Γεννηματά και για τις 14 ημέρες της τελευταίας νοσηλείας στο νοσοκομείο.

Οι γιατροί που τη φρόντιζαν όλα αυτά τα χρόνια αναφέρονται στην Φώφη Γεννηματά με συγκίνηση περιγράφοντας «ως αξιοθαύμαστο τον τρόπο που πάλεψε με τη νόσο κρατώντας όχι μόνο μια αξιοπρεπή στάση αλλά συνδυάζοντας παράλληλα και έναν ηγετικό ρόλο στην πολιτική ζωή του τόπου μας» παρά του ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού πριν από χρόνια και έπειτα παρουσίασε υποτροπή.

Οι ίδιοι, σύμφωνα με τα ΝΕΑ, τονίζουν ότι η Φώφη Γεννηματά ακολούθησε τα θεραπευτικά σχήματα σαν «στρατιώτης» χωρίς να παραμελεί τον εαυτό της παρά τη δύσκολη καθημερινότητά της με αποτέλεσμα να χαρεί πολλά ποιοτικά χρόνια ζωής.

Ήταν λίγο πριν τις 18:30 το απόγευμα της Τρίτης 12 Οκτωβρίου, όταν έγινε γνωστό ότι η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής εισήχθη εκτάκτως το βράδυ της Δευτέρας στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν η κυρία Γεννηματά παρουσίασε συμπτώματα ατελούς ειλεού, με την κατάστασή της να οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου, γεγονός που έκανε όλους όσοι γνώριζαν για τον καρκίνο που πέρασε να καταλάβουν ότι η κατάσταση είναι σοβαρή και χρήζει άμεσης ιατρικής παρακολούθησης.

Λίγα λεπτά αργότερα, επισημοποιήθηκε αυτό που ήδη υπήρχε ως πληροφορία. Η Φώφη Γεννηματά εξέδωσε ανακοίνωση στο οποίο ανέφερε ότι «η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Ως Πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητα μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης».

Δεκατέσσερις ημέρες αργότερα, στις 25 Οκτωβρίου, το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» εξέδεσε το ιατρικό ανακοινωθέν για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

«Σήμερα 25/10/2021 και ώρα 12:04 μ.μ στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός απεβίωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά μετά από πολυετή μάχη και παρά τις προσπάθειες των θεραπόντων γιατρών. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της» ανέφερε το ιατρικό ανακοινωθέν για την Φώφη Γεννηματά.

 Δείτε όλες τις πρόσφατες ειδήσεις ΕΔΩ


Διαφήμιση - Advertisement