Διαφήμιση - Advertisement
Παρελάσεις 28ης Οκτωβρίου: Σε ποιες περιοχές δεν θα πραγματοποιηθούν (Ανανεωμένη λίστα) - Gkourou.com Παρελάσεις 28ης Οκτωβρίου: Σε ποιες περιοχές δεν θα πραγματοποιηθούν (Ανανεωμένη λίστα)

Παρελάσεις 28ης Οκτωβρίου: Σε ποιες περιοχές δεν θα πραγματοποιηθούν (Ανανεωμένη λίστα)


Διαφήμιση - Advertisement

 


Εμπλουτίζεται η λίστα με τις περιοχές που δεν θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις την 28η Οκτωβρίου, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Νεότερη προσθήκη στη λίστα η Θεσσαλία όπου την Πέμπτη 28η Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν μόνο οι επίσημες Δοξολογίες σε Ιερούς Ναούς και οι καταθέσεις στεφάνων με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων. 

Μετά από σύσκεψη που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστός στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας Δημήτρης Δεληγιάννης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας Βασίλειος Πινακάς, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Γιώργος Δοδοντσάκης, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Κατερίνα Καραγιώργου, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Βασιλική Ζιάκα, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, Ταξίαρχος Χρήστος Σιμούλης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός αποφάσισε, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των φορέων, τη ματαίωση των παρελάσεων μαθητικών και στρατιωτικών για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου σε όλη τη Θεσσαλία.

Η απόφαση ελήφθη, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, του μεγάλου αριθμού ημερήσιων κρουσμάτων, της πίεσης στα Νοσοκομεία, της αύξησης του ιικού φορτίου στα λύματα και της αύξησης των κρουσμάτων στις σχολικές μονάδες.

Ήδη έχει αποφασιστεί να μην γίνουν παρελάσεις σε Πέλλα, Ημαθία και Πιερία. Με απόφαση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, δεν θα διεξαχθούν και οι προγραμματισμένες παρελάσεις σε Δράμα, Καβάλα, Ροδόπη και Έβρο.

Ο κορονοϊός "θερίζει" τις περιοχές αυτές το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφει ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, ακυρώνονται σε όλη την Περιφέρεια οι παρελάσεις μαθητών, φοιτητών, πολιτιστικών και εθελοντικών οργανώσεων και συλλόγων "λόγω της αύξησης κρουσμάτων Covid-19" και "για την αποφυγή περαιτέρω συγχρωτισμού και επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης".

Σημειώνεται ότι αύριο, 27 Οκτωβρίου, δεν θα γίνει η μαθητική παρελάση στη Θεσσαλονίκη, καθώς την ερχόμενη Τετάρτη, με απόφαση του πρωθυπουργού κηρύχθηκε εθνικό πένθος για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

 Δείτε όλες τις πρόσφατες ειδήσεις ΕΔΩ


Διαφήμιση - Advertisement