Διαφήμιση - Advertisement
Παρελάσεις 28ης Οκτωβρίου: Σε ποιες περιοχές δεν θα πραγματοποιηθούν - Gkourou.com Παρελάσεις 28ης Οκτωβρίου: Σε ποιες περιοχές δεν θα πραγματοποιηθούν

Παρελάσεις 28ης Οκτωβρίου: Σε ποιες περιοχές δεν θα πραγματοποιηθούν


Διαφήμιση - Advertisement

 


Καθώς ο κορονοϊός βρίσκεται σε πλήρη έξαρση, ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα, αρκετές περιοχές προχώρησαν στην ακύρωση των παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα, η Πέλλα, η Ημαθία και η Πιερία έβαλαν «μπλόκο» στις παρελάσεις.

Γιατί μπήκε «μπλόκο» στις παρελάσεις

Τα κρούσματα στην Πέλλα είναι καθημερινά σε τριψήφιο αριθμό, γεγονός που οδήγησε στην απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, Ιορδάνη Τζαμτζή, να μην διεξαχθούν παρελάσεις στο νομό για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η αύξηση των νοσούντων από κορονοϊό στη Βόρεια Ελλάδα είχε οδηγήσει τις προηγούμενες ημέρες στην απόφαση να μη διεξαχθούν παρελάσεις στην Ημαθία.

Αναστολή παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου ισχύει επίσης και στην Πιερία όπου υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού.

Στο μεταξύ, στη Θεσσαλονίκη δεν θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση εις ένδειξη πένθους για τον χαμό της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά.

Ακυρώνονται οι παρελάσεις σε Ανατολική Μακεδονία – Θράκη

Εξάλλου δεν θα διεξαχθούν οι παρελάσεις και στους νομούς Δράμας, Καβάλας, Ροδόπης και Έβρου.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφει ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, ακυρώνονται σε όλη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ οι παρελάσεις μαθητών, φοιτητών, πολιτιστικών και εθελοντικών οργανώσεων και συλλόγων «λόγω της αύξησης κρουσμάτων Covid-19» και «για την αποφυγή περαιτέρω συγχρωτισμού και επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης».

Η απόφαση της Διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ αναλυτικά αναφέρει: «Λόγω της αύξησης των κρουσμάτων Covid-19 στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ και για την αποφυγή περαιτέρω συγχρωτισμού και επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης, ακυρώνεται σε όλη την Περιφέρεια το μέρος της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου που αφορά στη συμμετοχή της μαθητικής, φοιτητικής νεολαίας και των πολιτιστικών και εθελοντικών οργανώσεων και συλλόγων.

Κατά τα λοιπά, ισχύουν τα κατά τόπους προγράμματα όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί».

 Δείτε όλες τις πρόσφατες ειδήσεις ΕΔΩ


Διαφήμιση - Advertisement