Διαφήμιση - Advertisement
Απώλεια βάρους: Δεν έχει να κάνει με το τι τρως, αλλά με το πώς τρως - Gkourou.com Απώλεια βάρους: Δεν έχει να κάνει με το τι τρως, αλλά με το πώς τρως

Απώλεια βάρους: Δεν έχει να κάνει με το τι τρως, αλλά με το πώς τρως


Διαφήμιση - Advertisement

 


Το πώς τρως τα γεύματά σου είναι πολύ πιο σημαντικό από αυτά που τρως όταν προσπαθείς να χάσεις βάρος, τονίζουν γιατροί.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ρίχνοντας ρυθμούς όταν τρως και καταναλώνοντας μικρότερες μπουκιές φαγητού μπορεί να βοηθήσει να περιοριστεί η υπερβολική κατανάλωση. Αυτό με τη σειρά του μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο των κιλών ενός ανθρώπου, χωρίς να χρειάζεται να περιορίσει σημαντικά τη δίαιτά του.

Μια μελέτη που έγινε από γιατρούς στο Pennsylvania State University εξέτασε τις συνήθειες 44 ανδρών και γυναικών στο φαγητό, σύμφωνα με τη βρετανική Sun.

Για να μετρηθεί η κατανάλωσή τους, στους άντρες και στις γυναίκες σερβιρίστηκαν διαφορετικές μερίδες μακαρόνια με τυρί για γεύμα, μια φορά την εβδομάδα για ένα διάστημα τεσσάρων εβδομάδων.

Οι ειδικοί κατέγραψαν τους συμμετέχοντες και ανέλυσαν το πόσο γρήγορα έτρωγε ο καθένας και το μέγεθος των μπουκιών που έβαζαν στο στόμα τους.

Αυτό στο οποίο κατέληξαν είναι ότι οι άνθρωποι έτρωγαν περισσότερο όταν είχαν μεγαλύτερες μερίδες φαγητού μπροστά τους. Αν το μέγεθος του γεύματος αυξανόταν κατά 75%, τότε οι συμμετέχοντες έτρωγαν κατά μέσο όρο 45% περισσότερο.

Η συντάκτρια της μελέτης, Paige Cunningham, διδακτορική φοιτήτρια στο The Pennsylvania State University, ανέφερε πως ήταν μία από τις πρώτες μελέτες που εξετάζει την ταχύτητα που τρώει κάποιος και το μέγεθος των μπουκιών σε συνάρτηση με την κατανάλωση που κάνει ένα άτομο.

«Βάσει των ευρημάτων μας, έχοντας επίγνωση του μεγέθους της μερίδας, τρώγοντας πιο αργά και καταναλώνοντας μικρότερες μπουκιές φαγητού μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης», δήλωσε.

«Επίσης, εφόσον οι άνθρωποι τρώνε περισσότερο όταν τους σερβίρουν περισσότερο φαγητό, η υπερκατανάλωση θερμίδων από μεγάλες μερίδες μπορεί να μειωθεί από την επιλογή φαγητών που έχουν λιγότερες θερμίδες ανά μπουκιά. Αυτό σε αφήνει να τρως την ίδια μερίδα φαγητού και να καταναλώνεις λιγότερες θερμίδες», σύμφωνα με την ίδια.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο American Society for Nutrition.

Δείτε περισσότερα νέα ΕΔΩ


Διαφήμιση - Advertisement