Διαφήμιση - Advertisement
Μητέρα Ντούσκου: «Ο Στέφανος ήταν έτοιμος να τα παρατήσει» - Gkourou.com Μητέρα Ντούσκου: «Ο Στέφανος ήταν έτοιμος να τα παρατήσει»

Μητέρα Ντούσκου: «Ο Στέφανος ήταν έτοιμος να τα παρατήσει»


Διαφήμιση - Advertisement

 


Η Μαρία Ντούσκου, μητέρα του Στέφανου, αποκάλυψε πως ο χρυσός ολυμπιονίκης λίγο έλειψε να εγκαταλείψει την κωπηλασία.

Συγκινημένη για την επιτυχία του γιου της, Στέφανου, που κατέκτησε το χρυσό στο σκιφ στους Ολυμπιακούς Αγώνες εμφανίστηκε η Μαρία Ντούσκου. Η μητέρα του Έλληνα πρωταθλητή της κωπηλασίας αποκάλυψε πως πριν λίγα χρόνια ο γιος της λίγο έλλειψε να εγκαταλείψει το άθλημα.
«Δεν το περιμέναμε. Περιμέναμε μια καλή θέση στον τελικό, λέγαμε άντε να πάρει το χάλκινο. Είναι ιδιαίτερο το σκιφ και κρίνονται πολλά στη λεπτομέρεια. Οι αντίπαλοί του ήταν πάρα πολύ καλοί, χρυσοί, ασημένιοι ολυμπιονίκες. Ο Στέφανος όμως έχει πάντα μια ψυχραιμία, δεν αγχώνεται. Μου έλεγε ‘θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ’», τόνισε.

Όσο για το πώς βίωσε την κούρσα; «Στο ξεκίνημα δεν ήταν μπροστά, αλλά όταν βλέπαμε ότι ανέβαινε οι ελπίδες μας μεγάλωναν. Ελπίζαμε να κρατηθεί στα μετάλλια και όταν είδαμε να παίρνει το χρυσό δεν το πιστεύαμε. Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί ακόμη».
Για τη διαδρομή που έφερε τον γιο της στο πρώτο σκαλί του βάθρου, είπε: «Ο Στέφανος δεν έκανε σκιφ όλα τα χρόνια που πήγαινε σε αγώνες στο εξωτερικό. Τα έφερε έτσι η ζωή, γιατί έφυγαν όλοι οι αθλητές και έμεινε μόνος του στην Εθνική, δεν είχε παρτενέρ. Του έλεγα ‘κάνε σκιφ’. Το φοβόταν, έλεγε ‘εκεί είναι οι καλύτεροι, είναι δύο μέτρα ο καθένας’. Είχε σκοπό να κάνει σκιφ σε ένα Παγκόσμιο U23 στις ΗΠΑ και μετά θα εγκατέλειπε. Εκεί όμως κατέρριψε στα προκριματικά το παγκόσμιο ρεκόρ και πήρε το ασημένιο. Είδαμε ότι ήταν πολύ καλός στο σκιφ και έμεινε εκεί, με την παρότρυνση των προπονητών. Η καθυστέρηση στους Ολυμπιακούς λόγω κορωνοϊού, του έδωσε χρόνο να προετοιμαστεί καλύτερα. Δούλεψε πάρα πολύ σκληρά, το ήθελε πάρα πολύ».

Δείτε περισσότερα νέα ΕΔΩ


Διαφήμιση - Advertisement