Διαφήμιση - Advertisement
Μετάλλαξη Δέλτα: Τόσο μεταδοτική όσο… η ιλαρά και η ανεμοβλογιά! - Gkourou.com Μετάλλαξη Δέλτα: Τόσο μεταδοτική όσο… η ιλαρά και η ανεμοβλογιά!

Μετάλλαξη Δέλτα: Τόσο μεταδοτική όσο… η ιλαρά και η ανεμοβλογιά!


Διαφήμιση - Advertisement

 


Την μεταδοτικότητα της ιλαράς και της ανεμοβλογιάς έχει η μετάλλαξη Δέλτα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το CDC.

Κάθε κρούσμα που φέρει την μετάλλαξη Δέλτα μεταδίδει τον ιό σε 8 με 9 άτομα κατά μέσο όρο. Συγκριτικά, πέρυσι κάθε κρούσμα κορονοϊού μετέδιδε τον ιό σε δύο άτομα κατά μέσο όρο και έτσι ο κορονοϊός έμοιαζε περισσότερο με κοινό κρυολόγημα ως προς τη μεταδοτικότητα.

Οι γιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Γιάννης Ντάνασης, Πάνος Μαλανδράκης και Θάνος Δημόπουλος (πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τα νεότερα δεδομένα.

 Η διευθύντρια του CDC, δρ Rochelle Walensky αναφέρει ότι η νέα οδηγία του CDC δίνει ένα μήνυμα ακόμα και στους εμβολιασμένους ότι θα πρέπει να συνεχίσουν να είναι προσεκτικοί, καθώς μπορούν δυνητικά να είναι φορείς του ιού και να τον μεταδώσουν σε άλλους. Βεβαίως, τονίζει ότι η μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων παρατηρείται σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη και απευθύνει έκκληση σε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό, ώστε οι απώλειες από το νέο πανδημικό κύμα να είναι όσο το δυνατό λιγότερες.

Σημειώνεται, ότι το εμβόλιο συνεχίζει να μειώνει τον κίνδυνο σοβαρής νόσου ή θανάτου κατά δέκα φορές και τον κίνδυνο λοίμωξης COVID-19 κατά τρεις φορές.

Νέα σύσταση από τα Κέντρα Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) που αφορά τη χρήση μάσκας και από τους πλήρως εμβολιασμένους έναντι του κορονοϊού σε εσωτερικούς χώρους

Συγκεκριμένα, το CDC συστήνει τη χρήση μασκών στα σχολεία και σε περιοχές όπου υπάρχει σημαντική ή αρκετά αυξημένη μεταδοτικότητα του ιού.

Δείτε περισσότερα νέα ΕΔΩ


Διαφήμιση - Advertisement