Διαφήμιση - Advertisement
Κινέζικος πύραυλος πέφτει ανεξέλεγκτα στη Γη: Νέα Notam ΥΠΑ για επιφυλακή στην Ελλάδα - Gkourou.com Κινέζικος πύραυλος πέφτει ανεξέλεγκτα στη Γη: Νέα Notam ΥΠΑ για επιφυλακή στην Ελλάδα

Κινέζικος πύραυλος πέφτει ανεξέλεγκτα στη Γη: Νέα Notam ΥΠΑ για επιφυλακή στην Ελλάδα


Διαφήμιση - Advertisement

 


ΝΟΤΑΜ από την ΥΠΑ για τον κινέζικο πύραυλο που αναμένεται να εισέλθει ανεξέλεγκτα στην ατμόσφαιρα της Γης

Νέα Notam από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για τον κινέζικο πύραυλο, ο οποίος αναμένεται να εισέλθει ανεξέλεγκτα στην ατμόσφαιρα της γης τις επόμενες ώρες. Η ΝΟΤΑΜ εκδίδεται έπειτα από σύσταση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (EASA - European Union Aviation Safety Agency) και σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr απευθύνεται σε αεροπορικές εταιρείες και ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Η ΥΠΑ αναμένεται να εκδώσει δεύτερη κατά σειρά ΝΟΤΑΜ για την ανεξέλεγκτη πτώση του κινέζικου πύραυλου -και αυτή έπειτα από σύσταση της EASA- για επιφυλακή στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, θα αναφέρεται ότι η πτώση του πυραύλου αναμένεται στις 5:00 τα ξημερώματα της Κυριακής 9 Μαΐου, με απόκλιση 3 ωρών (+/-), συνεπώς συστήνεται 6ωρη επιφυλακή μεταξύ 2:00 έως 8:00 τα ξημερώματα της Κυριακής. Πρόκειται για επιφυλακή κατά την οποία δεν θα γίνει αποκλεισμός της εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Στην προηγούμενη ΝΟΤΑΜ που είχε εκδώσει η ΥΠΑ για την πτώση του κινέζικου πυραύλου, ανέφερε ότι τα θραύσματά του αναμένεται να συντριβούν μεταξύ 41.5°Β και 41.5°Ν παραλλήλου, με την Ελλάδα να βρίσκεται μεσα στη ζώνη επικινδυνότητας. Η δε ισχύς της ΝΟΤΑΜ όριζει διάστημα επιφυλακής απο το Σάββατο 8 Μαΐου στις 21:12 βράδυ μέχρι την Κυριακή 9 Μαΐου το μεσημέρι στις 12:46.

Πάντως, τα περισσότερα διαστημικά αντικείμενα καίγονται κατά την είσοδό τους στην ατμόσφαιρα της Γης και αυτό αναμένεται να συμβεί και με το μεγαλύτερο τμήμα του πυραύλου. Ωστόσο, κάποια από τα εξαρτήματα του πυραύλου, όπως οι οδεύσεις των αερίων και οι δεξαμενές καυσίμων είναι κατασκευασμένα ώστε να αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες και έτσι αναμένεται να φθάσουν ως την επιφάνεια της Γης

 Η Ελλάδα είναι στο βορειότερο άκρο της πιθανής ζώνης εισόδου, καθώς η ζώνη εκτείνεται από τον 40ο παράλληλο βορείως του Ισημερινού (στο ύψος της Θεσσαλονίκης) ως τον 40ο παράλληλο νοτίως του Ισημερινού (στο ύψος της Νέας Ζηλανδίας).

Δείτε όλα τα νέα της ημέρας ΕΔΩ

Ακολουθησέ μας στην σελίδα Survivor News στο Facebook για να μαθαίνεις πρώτος τα spoiler.


Διαφήμιση - Advertisement