Διαφήμιση - Advertisement
Είστε άνω των 50; – Αυτές οι ασκήσεις θα σας κρατήσουν σε φόρμα! - Gkourou.com Είστε άνω των 50; – Αυτές οι ασκήσεις θα σας κρατήσουν σε φόρμα!

Είστε άνω των 50; – Αυτές οι ασκήσεις θα σας κρατήσουν σε φόρμα!


Διαφήμιση - Advertisement

 


Μόλις φτάσετε σε κάποια ηλικία, μπορεί να είναι δυσκολότερο να μείνετε σε φόρμα, αλλά μπορείτε να βρείτε μια δραστηριότητα η οποία σας γεμίζει και θα σας κάνει να σηκωθείτε από τον καναπέ.

Ορισμένες αλλαγές στο σώμα και τον οργανισμό αποτελούν αναπόφευκτο μέρος της διαδικασίας γήρανσης, όπως για παράδειγμα οι ρυτίδες και τα γκρίζα μαλλιά. Δυστυχώς, η απώλεια μυϊκής δύναμης, η ισορροπία, ο συντονισμός και η ευλυγισία είναι κι αυτά αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα και συνήθως ξεκινούν περίπου στην ηλικία των 50.

Ευτυχώς, αυτές οι πτώσεις της φυσικής κατάστασης μπορούν να καθυστερήσουν, να μετριαστούν ή ακόμη και να αντιστραφούν μέσω ενός εντατικού προγράμματος άσκησης. Και ένα καλά σχεδιασμένο πρόγραμμα μπορεί να έχει μακρά επίδραση στην υγεία, τη φυσική κατάσταση και τη γενική ευεξία καθώς μεγαλώνετε.

Προστατεύστε τον εαυτό σας από την κατάθλιψη -Κάντε γιόγκα

Η κατευναστική δράση και η μείωση του στρες που προσφέρει η γιόγκα μπορεί να σας χαρίσει την ηρεμία που χρειάζεστε. Επιπλέον, η γιόγκα σας βοηθά να μάθετε να αναπνέετε σωστά. Εστιάζοντας στην αναπνοή, βοηθάτε το μυαλό σας να λειτουργήσει καλύτερα και βελτιώνετε την ψυχική σας διάθεση. Επίσης, η γιόγκα θα βελτιώσει την ευλυγισία του σώματός σας.

Για την καταπολέμηση και την πρόληψη του πόνου στην πλάτη, κάντε τη Σανίδα

Κάνοντας αυτή την άσκηση για 90 δευτερόλεπτα 3 φορές την εβδομάδα είναι ένας πολύ καλός τρόπος να τονίσουμε όλους τους μύες του σώματος μας. Ενισχύει τους κοιλιακούς μας, τους μύες του στήθους και εκείνους που περιβάλλουν τη σπονδυλική στήλη. Ολόκληρη η μέση μας σφίγγει και στηρίζει τη πλάτη μας

Προστατεύστε τον εαυτό σας από την αρθρίτιδα – σηκώστε Βαράκια.

Η μυϊκή μάζα μειώνεται με την πάροδο του χρόνου, αλλά και η πυκνότητα των οστών μειώνεται με το πέρασμα του χρόνου. Γι΄ αυτό λοιπόν πρέπει να δώσετε έμφαση στη μυϊκή ενδυνάμωση με βάρη γιατί εκτός των άλλων, προλαμβάνει και τους πόνους των αρθρώσεων. Ο συνδυασμός των ασκήσεων μυϊκής ενδυνάμωσης με αεροβική προπόνηση είναι το ιδανικό

Για να καταπολεμήσετε την οστεοπόρωση κάντε κολύμβηση ή τένις

Η κολύμβηση είναι μια τέλεια άσκηση για όλο το σώμα την οποία μπορείτε να κάνετε ακόμα και τους χειμερινούς μήνες. Φοβερή προπόνηση για αντοχή και ενδυνάμωση, με ελάχιστους κινδύνους για τραυματισμούς. Οσο για το τένις, πολλές έρευνες έχουν αποδείξει ότι προσφέρει καλύτερη οστική και καρδιακή υγεία. Το τένις βοηθά στο κάψιμο του λίπους και τη βελτίωση της καρδιαγγειακής φυσικής κατάστασης και διατηρεί υψηλά επίπεδα ενέργειας.

Για την προστασία της καρδιάς, κάντε αερόβια άσκηση

Στην ηλικιακή ομάδα 40-60 ετών συνιστάται η αεροβική άσκηση μέτριας έντασης που μπορεί να επιτευχθεί με το τρέξιμο, το ποδήλατο ή τον χορό. Για τη βελτίωση της γενικής φυσικής κατάστασης, τη μείωση του ποσοστού λίπους στο σώμα και τη βελτίωση του καρδιαγγειακού και του καρδιαναπνευστικού συστήματος.

Ευλυγισία για καλύτερη ελαστικότητα του σώματος

 Οι καθημερινές διατάσεις μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση ευλυγισίας και του εύρους κίνησης στις αρθρώσεις σας. Η γιόγκα και το Pilates είναι εξαιρετικές επιλογές, καθώς εκτός από την ευλυγισία, βοηθούν και στην ενδυνάμωση, την ισορροπία και τη συνολική κινητικότητα.

Κάθε είδους άσκηση μετράει. Εάν δεν έχετε χρόνο για τακτική άσκηση, ανακαλύψτε τρόπους να βρίσκεστε σε κίνηση, κάθε βήμα που κάνετε λειτουργούν αθροιστικά και αποτελούν σημαντικό όφελος για την υγεία.

-Χρησιμοποιήστε τις σκάλες

-Παρκάρετε μακριά έτσι ώστε να περπατήσετε μέχρι τον προορισμό σας

-Βγάλτε βόλτα το κατοικίδιο πιο συχνά

-Περπατήστε για τα λίγα ψώνια στη γειτονιά

Δείτε όλα τα νέα της ημέρας ΕΔΩ

Γίνετε μέλη στην σελίδα Survivor News στο Facebook για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα του παιχνιδιού.


Διαφήμιση - Advertisement