Τρομακτική εκτίμηση Τζανάκη: Τα ενεργά κρούσματα είναι 150.000-200.000 - Gkourou.com Τρομακτική εκτίμηση Τζανάκη: Τα ενεργά κρούσματα είναι 150.000-200.000

Τρομακτική εκτίμηση Τζανάκη: Τα ενεργά κρούσματα είναι 150.000-200.000


 


Στις 150.000 με 200.000 υπολογίζει τα ενεργά κρούσματα ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης. «Μετά τις 20 Μαρτίου τα τεστ αυξήθηκαν κατά 20%. Πιστεύω έχει αρχίσει ελαφρά αποκλιμάκωση. Υπάρχει επιπέδωση στις κλίνες των νοσηλειών. Στα νοσοκομεία με βαριά νόσο πάει ένα ποσοστό 5-10%. Τα ενεργά κρούσματα των τελευταίων 15 ημερών, που δυνητικά μπορούν να μεταδώσουν, τα υπολογίζω πάνω από 150.000-200.000» είπε στον Πρώτο Θέμα 104,6.

Σημείωσε ότι δεν αποκλείεται στις 26-27 Απριλίου να δούμε ακόμη και 900 ασθενείς διασωληνωμένους.

«Αν μείνει ο κόσμος στα αστικά κέντρα μπορεί η διασπορά να είναι μεγαλύτερη»

Για το Πάσχα και τις μετακινήσεις από νομό σε νομό ο κ. Τζανάκης τόνισε ότι είναι προτιμότερο να φύγουν από τα αστικά κέντρα οι πολίτες, παρά να συνωστίζονται σε διαμερίσματα στις γιορτές.

«Ο κόσμος έχει πιεστεί από τον μακροχρόνιο εγκλεισμό και δεν θα πειθαρχήσει. Θα ζήσουμε το απόλυτο χάος. Άτομα θα ψήνουν όλοι μαζί, θα φάνε μέσα σε διαμερίσματα, χωρίς αυτοπροστασία. Αν στείλουμε τον κόσμο στα εξοχικά θα αποφύγουμε τον συνωστισμό στα αστικά κέντρα» είπε.

Ο κ. Τζανάκης ζήτησε επίσης από την Εκκλησία να δείξει σοφία και να προστατεύσει τους πολίτες. «Με τρομάζουν οι μαζώξεις στην εκκλησία» τόνισε.

Δείτε όλα τα νέα της ημέρας ΕΔΩ

Γίνετε μέλη στην σελίδα Survivor News στο Facebook για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα του παιχνιδιού.

Survivor spoiler: Δείτε ΕΔΩ ποια ομάδα κερδίζει τη 2η ασυλία της Δευτέρας 23/2

Δείτε περισσότερα νέα ΕΔΩ