Διαφήμιση - Advertisement
Τα σενάρια για παράταση του lockdown - Gkourou.com Τα σενάρια για παράταση του lockdown

Τα σενάρια για παράταση του lockdown


Διαφήμιση - Advertisement

 


Αυτά  είναι τα σενάρια που επεξεργάζονται ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου σε συνεργασία με τους ειδικούς;

1.  Παράταση του lockdown μέχρι τις 31 Ιανουαρίου και επανεκτίμηση της κατάστασης στις 20 Ιανουαρίου για να ληφθούν νέες αποφάσεις.

2.  Συνέχιση των περιοριστικών μέτρων τον πρώτο μήνα του 2021 και σταδιακή άρση των μέτρων στις αρχές Φεβρουαρίου, δεδομένου ότι θα βρίσκεται σε εξέλιξη και ο εμβολιασμός και ήδη μεγάλο μέρος των ηλικιωμένων θα έχει εμβολιαστεί.

3.  Σταδιακή άρση των περιορισμών στα μέσα Ιανουαρίου και επιβολή τοπικών lockdown, όπου καταγράφεται αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.

Και τα τρία αυτά ενδεχόμενα βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο τραπέζι, ωστόσο κυβερνητικά στελέχη και λοιμωξιολόγοι παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της επιδημίας, μελετούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, ενώ με τα δωρεάν rapid test επιχειρούν να χαρτογραφήσουν καλύτερα την πορεία του ιού και να δρουν «πυροσβεστικά», όταν δημιουργούνται νέες εστίες διασποράς.

«Γρίφος» το άνοιγμα των σχολείων

Μπορεί μόλις χθες το ψηφιακό σχολείο να διέκοψε  τα μαθήματα για τις διακοπές των Χριστουγέννων, ωστόσο ουδείς γνωρίζει εάν οι μαθητές επιστρέψουν στις 7 Ιανουαρίου στα τηλεμαθήματα ή στη δια ζώσης διδασκαλία και στο φυσικό τους περιβάλλον που δεν είναι άλλο από το σχολείο. Σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων έχει κάνει δύο εισηγήσεις στην κυβέρνηση: α) να ανοίξουν στις 8 Ιανουαρίου μόνο τα δημοτικά σχολεία και β) να ανοίξουν όλα τα σχολεία μαζί δέκα ημέρες μετά, δηλαδή τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Όλα θα επανεξεταστούν με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα προκύψουν μετά τις γιορτές, ενώ κύριος άξονας της κυβέρνησης είναι η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, όπου αυτό είναι εφικτό και επιδημιολογικά επιτρεπτό, με πρώτη προτεραιότητα την επιστροφή των μαθητών στα θρανία.


Διαφήμιση - Advertisement