Διαφήμιση - Advertisement
Lockdown: Οι τελευταίες πληροφορίες για λιανεμπόριο, εστίαση και σχολεία - Gkourou.com Lockdown: Οι τελευταίες πληροφορίες για λιανεμπόριο, εστίαση και σχολεία

Lockdown: Οι τελευταίες πληροφορίες για λιανεμπόριο, εστίαση και σχολεία


Διαφήμιση - Advertisement

 


Η Παρασκευή θα είναι πιθανότατα η ημέρα εκείνη που θα γίνουν γνωστές οι αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με την άρση του lockdown, με τις πληροφορίες να συγκλίνουν στο ότι θα υπάρξει παράταση και πέραν της 7ης Δεκεμβρίου, δεδομένων των στοιχείων για την πορεία της πανδημίας.

Και αυτό γιατί ναι μεν τα κρούσματα μειώνονται, ωστόσο, η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας παραμένει εξαιτίας του αριθμού των διασωληνωμένων ασθενών, ενώ και ο αριθμός των συνανθρώπων μας που χάνουν τη ζωή τους από επιπλοκές της νόσου παραμένει υψηλός και σοκαριστικός.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, την Παρασκευή είναι πιθανόν ο Πρωθυπουργός να ανακοινώσει με μήνυμά του το τι θα συμβεί το επόμενο διάστημα και τουλάχιστον μέχρι τις γιορτές.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως οι πιθανότητες να ανοίξουν τα σχολεία στις 14 Δεκεμβρίου είναι ελάχιστες και, όπως φαίνεται, τα σχολεία πρόκειται να επαναλειτουργήσουν από το νέο έτος, το 2021.

Πιθανό θεωρείται το σενάριο να ανοίξει το λιανεμπόριο, ώστε να κινηθεί η αγορά μέχρι τα Χριστούγεννα, ενώ δύσκολα φαίνεται πως θα επαναλειτουργήσει η εστίαση. Αυτές οι επιχειρήσεις, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, δείχνει πως θα παραμείνουν κλειστές διότι υπάρχει ο φόβος πως η αύξηση της κινητικότητας μαζί με την εστίαση μπορεί να δημιουργήσει νέα προβλήματα και εξάπλωση του κορονοϊού.

Όπως όλα δείχνουν, αυτό που δεν θέλει η κυβέρνηση είναι να ανοιγοκλείνουμε μετά την χαλάρωση των μέτρων και γι’ αυτό τα βήματα θα είναι πολύ προσεκτικά.


Διαφήμιση - Advertisement