Διαφήμιση - Advertisement
Λαζανάς: «Δεν έχουμε αποφασίσει τίποτα για την άρση του lockdown» - Gkourou.com Λαζανάς: «Δεν έχουμε αποφασίσει τίποτα για την άρση του lockdown»

Λαζανάς: «Δεν έχουμε αποφασίσει τίποτα για την άρση του lockdown»


Διαφήμιση - Advertisement

 


«Δεν έχουμε αποφασίσει τίποτα για την άρση του lockdown» ανέφερε μεταξύ άλλων ο παθολόγος λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Μάριος Λαζανάς, μιλώντας στο Action24. 

Συνεχίζοντας σημείωσε ότι: «Άλλωστε έχω δεσμευτεί για αυτό. Και το έχει πει και ο Υπουργός Υγείας και σκοπεύουμε να το κάνουμε αυτό στην Επιτροπή».

Χαρακτηριστικά είπε μάλιστα πως: «Ο κ. Τσιόδρας δεν κοιμάται σχεδόν καθόλου, τρεις ώρες την ημέρα, όλο διαβάζει».

Επιπλέον, επεσήμανε πως οι ειδικοί δέχονται πίεση από διάφορες οργανώσεις, ενώ σχολίασε ότι «δεν υπάρχει λογική». Όπως ο ίδιος είπε: «Δεχόμαστε πίεση, όχι πολιτική, από οργανώσεις, από φορείς. Για παράδειγμα γιατί δεν δίνουμε άδεια στις ομάδες Β Εθνικής να παίζουν ελεύθερα ποδόσφαιρο. Ε, δεν υπάρχει λογική όταν έχουμε 100 νεκρούς τη μέρα». 

Όσον αφορά στον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων στην Αττική είπε πως «έχει αρχίσει να μετριάζεται το φαινόμενο». Αντίθετα, για τη Θεσσαλονίκη τόνισε πως δεν μετριάζεται. Αναλυτικότερα, ανέφερε: «Στην Αττική υπάρχει μείωση η οποία αρχίζει να είναι εμφανής, έχει αρχίσει να μετριάζεται το φαινόμενο, δεν υπάρχει έκρηξη νοσηλειών στους θαλάμους. Στη Θεσσαλονίκη δεν μετριάζεται. Την εβδομάδα της 28ης Οκτωβρίου ξεχύθηκαν οι Θεσσαλονικείς, δεν τηρήθηκαν τα μέτρα και μετά δεν υπήρχε έλεγχος στα περιοριστικά μέτρα. Επίσης υπήρχε καθυστερημένη προσέλευση των νοσούντων στα νοσοκομεία και γι αυτό βλέπουμε υψηλή θνητότητα».

Τέλος, δήλωσε πως: «Την Πέμπτη θα κάνουμε ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων και θα συζητήσουμε τι θα γίνει με την άρση του λοκντάουν. Την Παρασκευή θα κάνουμε την εισήγηση μας στον Πρωθυπουργό»


Διαφήμιση - Advertisement