Διαφήμιση - Advertisement
Κορονοϊός: Όλα τα νέα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι - Τι θα εισηγηθούν οι λοιμωξιολόγοι στον Μητσοτάκη - Gkourou.com Κορονοϊός: Όλα τα νέα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι - Τι θα εισηγηθούν οι λοιμωξιολόγοι στον Μητσοτάκη

Κορονοϊός: Όλα τα νέα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι - Τι θα εισηγηθούν οι λοιμωξιολόγοι στον Μητσοτάκη


Διαφήμιση - Advertisement

 


Σε εξέλιξη βρίσκεται η έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να καταλήξουν στην πρόταση που θα κάνουν στον Πρωθυπουργό , με τα νέα πιο αυστηρά μέτρα.

Σημειώνεται σε λίγη ώρα θα υπάρξει έκτακτη ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά, καθώς, νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι οι περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας και της Ροδόπης περνούν στο «επίπεδο 4» και θα ισχύσουν τα μέτρα για τις περιοχές που βρίσκονται «στο κόκκινο». Αύριο, μετά και την πρόταση των ειδικών θα ανακοινωθεί σχέδιο δράσης ενός μήνα σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού στη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται πως έχει "κλειδώσει" η εισήγηση για γενικευμένη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ανεξάρτητα από το επίπεδο συναγερμού στο οποίο βρίσκεται η χώρα. Σε ό,τι αφορά τα στοχευμένα μέτρα, μεταξύ των εισηγήσεων των ειδικών είναι η απαγόρευση εξόδου από τις περιφερειακές ενότητες που βρίσκονται στο "πορτοκαλί" επίπεδο συναγερμού. Αυτό αναμένεται να γίνει σε συνάρτηση με τις όμορες περιοχές και θεωρείται ότι θα υπάρξει εισήγηση να ισχύσει για περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα και όχι για παράδειγμα σε περιοχές όπως η Αττική. Όλα θα κριθούν από το επιδημιολογικό φορτίο κάθε περιοχής και γι 'αυτό τον λόγο συνεδριάζουν οι ειδικοί αυτή την ώρα.

Σε ό,τι αφορά την εστίαση, έχει πέσει στο τραπέζι η μείωση του ωραρίου λειτουργίας στις 9 ή 10 το βράδυ, όμως ακόμα δεν έχει "κλειδώσει". Αν δεν αποφασιστεί να εισηγηθούν οι ειδικοί μείωση ωραρίου, συζητείται και ένα μείγμα άλλων μέτρων όπως το ενδεχόμενο να φορούν μάσκα όλοι και στα τραπέζια και να αφαιρείται μόνο την ώρα του φαγητού. Αν και θα πρόκειται για γενικευμένη πρόταση για την εστίαση, στο επίκεντρο της ανησυχίας βρίσκονται τα μπαρ, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι από εκεί ξεκινάει το πρόβλημα. Υπάρχει επίσης στο τραπέζι η πρόταση τα μαγαζιά να έχουν χαμηλά τη μουσική, ώστε να μην φωνάζουν μεταξύ τους οι θαμώνες για να ακουστούν καθώς εκπέμπονται περισσότερα αεροσταγονίδια και αυξάνεται η πιθανότητα μετάδοσης.

Σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα σε "πορτοκαλί" και "κόκκινες" περιοχές, εξετάζεται να μην ξεκινά από τις 12.30 αλλά νωρίτερα, γύρω στις 22.00-22.30.

Οι λοιμωξιολόγοι θεωρούν επιβεβλημένη τη λήψη πολύ σοβαρών μέτρων, γιατί υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας ιδίως στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας. Μάλιστα, το θέμα δεν είναι μόνο ο μεγάλος αριθμός των νοσηλευομένων, αλλά το σύντομο χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο φτάσαμε σε αυτόν τον αριθμό. Τέλος, θεωρείται δεδομένο ότι θα επεκταθεί η τηλεργασία, με πληροφορίες να κάνουν λόγο ακόμη και για ποσοστό 80% σε εταιρείες στις οποίες μπορεί να ισχύει λόγω της φύσης των υπηρεσιών που παρέχουν.

Τέλος, υπάρχουν εισηγήσεις για αλλαγές στο όριο των πιστών που επιτρέπεται στις εκκλησίες, ενώ μέτρα αναμένεται να ληφθούν και για τις αθλητικές διοργανώσεις.

Πηγή : enikos


Διαφήμιση - Advertisement