Διαφήμιση - Advertisement
Κορωνοϊός: Σπάει σήμερα το «φράγμα» των 1.000 κρουσμάτων - Gkourou.com Κορωνοϊός: Σπάει σήμερα το «φράγμα» των 1.000 κρουσμάτων

Κορωνοϊός: Σπάει σήμερα το «φράγμα» των 1.000 κρουσμάτων


Διαφήμιση - Advertisement

 


 

 Το φράγμα των 1.000 κρουσμάτων σε ένα εικοσιτετράωρο σπάει σήμερα ο κορωνοϊός στη χώρα μας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, περίπου στη μία το μεσημέρι είχαν επιβεβαιωθεί σχεδόν 1.000 κρούσματα σε όλη τη χώρα, ενώ ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ είχε προϊδεάσει για την κατάσταση, δηλώνοντας ότι «είναι αρκετά πιθανό να δούμε πάνω από 1.000 κρούσματα σήμερα».



Πάντως, η εικόνα που θα αποτυπωθεί στις σημερινές ανακοινώσεις δεν θα είναι απολύτως αντιπροσωπευτική ειδικά για περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και τη Θεσσαλονίκη, όπου παρατηρούνται αφενός ελλείψεις σε διαγνωστικά κιτ, αφετέρου πολλές δομές διενέργειας τεστ ήταν κλειστές λόγω της εορτής του Αγίου Δημητρίου, οπότε έγιναν πολύ λιγότερες εξετάσεις από όσες υπήρχε ανάγκη να γίνουν. Σημειώνεται ότι η Θεσσαλονίκη ακολουθεί κατά πόδας την Αττική σε αριθμό κρουσμάτων, ωστόσο, αναλογικά με τον πληθυσμό τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη είναι πολλά παραπάνω.

Την ίδια ώρα, αυξάνονται τα θύματα του κορωνοϊού, αφού από το πρωί σήμερα έχουν ανακοινωθεί άλλοι οκτώ θάνατοι ασθενών με Covid-19 στα νοσοκομεία όλης της χώρας.

Διαφήμιση - Advertisement