Διαφήμιση - Advertisement
Γώγος: Ίσως χρειαστεί να κλείσει ολόκληρο σχολείο, αν εντοπιστούν τρία κρούσματα - - Gkourou.com Γώγος: Ίσως χρειαστεί να κλείσει ολόκληρο σχολείο, αν εντοπιστούν τρία κρούσματα -

Γώγος: Ίσως χρειαστεί να κλείσει ολόκληρο σχολείο, αν εντοπιστούν τρία κρούσματα -


Διαφήμιση - Advertisement


"Η μάσκα προστατεύει σε μεγάλο βαθμό αν χρησιμοποιείται σωστά από όλους" ανέφερε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και παθολογίας πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

«Με τα δεδομένα που υπάρχουν, την προστατευτική δράση της μάσκας που φαίνεται όταν τη φορούν όλοι σε έναν συγκεκριμένο χώρο, υπάρχει πολύ μεγάλη προστασία σε βαθμό που μπορεί να φτάσει και το 95%», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γώγος, τονίζοντας πως θα πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις και όλοι οι κανόνες ασφαλείας,προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η μετάδοση του ιού.
Αναφερόμενος στις περιπτώσεις που εμφανιστούν κρούσματα κορονοϊού σε κάποια σχολική μονάδα, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας ανέφερε πως: «μέχρι δύο κρούσματα σε ένα σχολείο, θα μπορέσει να συνεχίσει τη λειτουργία του. Αν έχουμε τρία κρούσματα και πάνω μπορεί να χρειαστεί να κλείσει ακόμη και ολόκληρο συγκρότημα».

Διαφήμιση - Advertisement