Διαφήμιση - Advertisement
Κορονοϊός: Αυτά είναι τα σχολεία και τα τμήματα που παραμένουν κλειστά - Όλη η λίστα - Gkourou.com Κορονοϊός: Αυτά είναι τα σχολεία και τα τμήματα που παραμένουν κλειστά - Όλη η λίστα

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα σχολεία και τα τμήματα που παραμένουν κλειστά - Όλη η λίστα


Διαφήμιση - Advertisement

 


 

Κλειστά κρατούν αρκετά σχολεία της χώρας τα κρούσματα κορονοϊού που έχουν εντοπιστεί είτε σε εκπαιδευτικούς είτε σε μαθητές. Για το λόγο αυτό το Υπουργείο Παιδείας έχει καταρτίσει μία λίστα με τα κλειστά τμήματα ή σχολικά συγκροτήματα καθώς και το διάστημα που θα μείνουν εκτός λειτουργίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κατάλογος αυτός ανανεώνεται συνεχώς με βάση τις εξελίξεις.



Υπενθυμίζεται ότι στα σχολεία που βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας εξαιτίας της πανδημίας, τα μαθήματα διεξάγονται εξ αποστάσεως.

Πριν λίγες μέρες, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, "επισκέφθηκε" μέσω τηλεδιάσκεψης το 1ο Γυμνάσιο Πέλλας που πραγματοποιούσε εξ αποστάσεως διδασκαλία μαθήματος αγγλικών, διαπιστώνοντας ότι η διαδικασία διεξάγεται κανονικά και με πλήρη αποτελεσματικότητα.


"Η δια ζώσης διδασκαλία των παιδιών μας από τους εκπαιδευτικούς είναι αναντικατάστατη", είπε η υπουργός και πρόσθεσε: "Ωστόσο, όταν υπάρχουν αντικειμενικά εμπόδια, σε αυτή την ιδιαίτερη σχολική χρονιά που ξεκίνησε, οι εκπαιδευτικοί μας καλούνται να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη συνέχιση της μαθησιακής διαδικασίας μέσω τηλεκπαίδευσης".

Η κα. Κεραμέως ανέφερε ότι το υπουργείο Παιδείας έχει εξασφαλίσει όλα τα απαραίτητα εργαλεία και έχει θωρακίσει το θεσμικό πλαίσιο προκειμένου, "σε αυτήν την πρωτοφανή συγκυρία, να συνεχίζεται κανονικά η εκπαιδευτική διαδικασία, η ύλη να προχωράει, να συμμετέχουν κανονικά οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί να ασκούν το λειτούργημά τους".

Η λίστα με τα σχολεία, η λειτουργία των οποίων αναστέλλεται -τμηματικά ή εν συνόλω- εξ αιτίας της πανδημίας του κορονοϊού βρίσκεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου (https://www.sch.gr/anastoli/web/index.php).

 


Διαφήμιση - Advertisement