Διαφήμιση - Advertisement
Κορονοϊός: 2.100 ενεργά κρούσματα στην Αττική - Οι «κόκκινες» περιοχές της Αθήνας - Gkourou.com Κορονοϊός: 2.100 ενεργά κρούσματα στην Αττική - Οι «κόκκινες» περιοχές της Αθήνας

Κορονοϊός: 2.100 ενεργά κρούσματα στην Αττική - Οι «κόκκινες» περιοχές της Αθήνας


Διαφήμιση - Advertisement

 


Στο «κόκκινο» πόλεις και δήμοι της πρωτεύουσας - 2.100 ενεργά κρούσματα στο Λεκανοπέδιο – 1 στους 3 εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα

Ο κορονοϊός συνεχίζει να καλπάζει και στην Αττική, όπως μαρτυρά η δραματική αύξηση των κρουσμάτων, η οποία οδήγησε στην επιβολή νέων αυστηρών μέτρων. Όπως είπε και ο επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης, στην επίσημη ενημέρωση της Παρασκευής για τον κορονοϊό, σχεδόν διπλασιάστηκαν τα νέα κρούσματα στην Αττική τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Το κέντρο της Αθήνας είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο, ενώ ισχυρή είναι και η διασπορά στους υπόλοιπους δήμους της Αττικής. Επισήμανε επίσης ότι αυξητική είναι η τάση και των διασωληνωμένων ασθενών καθώς διπλασιάστηκαν σε λιγότερο από δύο εβδομάδες.

Οι «κόκκινες» περιοχές της Αττικής

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αττική παραμένει στο επίκεντρο της πανδημίας, με περιοχές όπως το κέντρο της Αθήνας, την Κηφισιά, το Περιστέρι να βρίσκονται στο "κόκκινο". Στη μάχη της πανδημίας ρίχνονται επιπλέον νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου. Το νοσοκομείο Γεννηματάς, Λαϊκό, Ιπποκράτειο θα εξυπηρετούν πλέον ασθενείς Covid-19, ενώ με επιπλέον 40 κλίνες ΜΕΘ θα εξοπλιστούν τα νοσοκομεία της Αθήνας.

Πηγή : ethnos


Διαφήμιση - Advertisement