Διαφήμιση - Advertisement
ΕΜΥ για Εύβοια: Είχαμε προβλέψει τα έντονα καιρικά φαινόμενα - Gkourou.com ΕΜΥ για Εύβοια: Είχαμε προβλέψει τα έντονα καιρικά φαινόμενα

ΕΜΥ για Εύβοια: Είχαμε προβλέψει τα έντονα καιρικά φαινόμενα


Διαφήμιση - Advertisement


Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΜΥ σχετικά με την πρόγνωση για τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τις ζωές τους οκτώ άνθρωποι. Συγκεκριμένα η ΕΜΥ αναφέρει τα εξής:

"Σε σχέση με τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν στη χώρα τις τελευταίες ημέρες η ΕΜΥ επισημαίνει τα εξής: α. Την Τρίτη 4/8/2020 με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού προειδοποιούσε για έντονα καιρικά φαινόμενα που θα εκδηλωθούν σε πολλές περιοχές της χώρας από την Τετάρτη 5/8 έως και την Κυριακή 9/8.
Την Πέμπτη 6/8/2020 το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού επικαιροποιήθηκε με περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες. Για την περιοχή της Εύβοιας όπου τα ισχυρά φαινόμενα είχαν τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα, ανέφερε συγκεκριμένα:
"Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από θυελλώδεις ανέμους, θα επηρεάσουν: Το ΣΑΒΒΑΤΟ (08-08-2020) την Θεσσαλία, τη Στερεά και την Εύβοια. Την ΚΥΡΙΑΚΗ (9-08-2020) τη Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες μέχρι και τις πρωινές ώρες".
β. Στα Έκτακτα Δελτία Επιδείνωσης Καιρού η ΕΜΥ ποτέ δεν αναφέρει ύψη υετού αναλυτικά ανά περιοχή διότι αυτό δεν είναι εφικτό, όπως είναι γνωστό σε όλη την μετεωρολογική επιστημονική κοινότητα.

Διαφήμιση - Advertisement