Διαφήμιση - Advertisement
Κορωνοϊός: Ελπίδα από τη χορήγηση του Remdesivir -Βελτιώθηκε πολύ η υγεία βαριά ασθενών - Gkourou.com Κορωνοϊός: Ελπίδα από τη χορήγηση του Remdesivir -Βελτιώθηκε πολύ η υγεία βαριά ασθενών

Κορωνοϊός: Ελπίδα από τη χορήγηση του Remdesivir -Βελτιώθηκε πολύ η υγεία βαριά ασθενών


Διαφήμιση - Advertisement


Βελτίωση παρουσίασε η κατάσταση της υγείας ενός στους τρεις Νοτιοκορεάτες που νοσούν σοβαρά από Covid-19 με τη χορήγηση Remdesivir, ενός αντιικού φαρμάκου της Gilead Sciences Inc, ανακοίνωσαν οι αρχές της Νότιας Κορέας.


Ωστόσο οι ίδιοι επισήμαναν ότι χρειάζεται να διεξαχθεί περαιτέρω έρευνα για να καθοριστεί αν η βελτίωση της κατάστασης της υγείας τους αποδίδεται στη φαρμακευτική αυτή ουσία ή άλλους παράγοντες, όπως το ανοσοποιητικό σύστημα των ασθενών και άλλες θεραπείες. Το remdesivir βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του μετώπου στην μάχη κατά της Covid-19, αφότου η ενδοφλέβια χορήγηση του φαρμάκου αυτού συνέβαλε στη συντόμευση του χρόνου ανάρρωσης ασθενών που νοσηλεύονταν σε κλινική δοκιμή που έγινε στις ΗΠΑ.
Remdesivir: Τα ελπιδοφόρα δείγματα

Ορισμένες χώρες συμπεριλαμβανομένης της Νότιας Κορέας προσέθεσαν το φάρμακο αυτό στον κατάλογο για τη θεραπεία της νόσου που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, για την πρόληψη της οποίας δεν έχει βρεθεί κάποιο εγκεκριμένο εμβόλιο μέχρι σήμερα. Στην πιο πρόσφατη ενημέρωση για το φάρμακο αυτό την Παρασκευή, η Gilead επισήμανε ότι ανάλυση έδειξε πως το Remdesivir βοήθησε να μειωθεί ο κίνδυνος θανάτου για αυτούς που νοσούν σοβαρά από Covid-19, αλλά προειδοποίησε ότι χρειάζεται να γίνουν σχολαστικές κλινικές δοκιμές για να επιβεβαιωθεί το όφελος από τη χορήγηση ρεμντεσιβίρης.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου (KCDC) ανακοίνωσαν το Σάββατο τα αποτελέσματα από τη χορήγηση ρεμντεσιβίρης σε μια πρώτη ομάδα 27 ασθενών σε διάφορα νοσοκομεία.

Οι 9 από τους ασθενείς αυτούς παρουσίασαν βελτίωση της κατάστασής τους, σε 15 δεν παρουσιάστηκε καμία αλλαγή, ενώ η κατάσταση 3 από αυτούς επιδεινώθηκε, δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής του KCDC Κβον Τζουν-γουκ.

Το αποτέλεσμα αυτό θα πρέπει να συγκριθεί τώρα με ομάδα ελέγχου και χρειάζεται να γίνει περισσότερη ανάλυση για να εξαχθούν συμπεράσματα για το όφελος από τη χορήγηση ρεμντεσιβίρης, πρόσθεσε ο Κβον.

Τον Ιούνιο, η Νότια Κορέα ζήτησε από την Gilead την προμήθεια επαρκούς ποσότητας του φαρμάκου της για τη θεραπεία περισσότερων από 5.000 ασθενών με Covid-19, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της χώρας για ένα πιθανό δεύτερο κύμα της επιδημίας.

Η Νότια Κορέα προσπαθεί να αντιμετωπίσει μικρές αλλά επίμονες εστίες του νέου κορονοϊού. Χθες Κυριακή αναφέρθηκαν 62 νέα κρούσματα SARS-CoV-2, με τα οποία ο συνολικός αριθμός τους στη χώρα ανήλθε σε 13.479. Οι θάνατοι από την Covid-19 στη Νότια Κορέα ανέρχονται συνολικά σε 289.


Διαφήμιση - Advertisement