Διαφήμιση - Advertisement
Παιχνίδια των Τούρκων με το Oruc Reis στο Αιγαίο: Ανακοίνωσε ότι ξεκινά έρευνες - Gkourou.com Παιχνίδια των Τούρκων με το Oruc Reis στο Αιγαίο: Ανακοίνωσε ότι ξεκινά έρευνες

Παιχνίδια των Τούρκων με το Oruc Reis στο Αιγαίο: Ανακοίνωσε ότι ξεκινά έρευνες


Διαφήμιση - Advertisement


Την έναρξη σεισμικών ερευνών από το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου η πρεσβεία της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον.


Νωρίτερα βέβαια, πληροφορίες έκαναν λόγο για αποκλιμάκωση της έντασης με την Τουρκία. Πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανέφεραν ότι τις τελευταίες ώρες παρουσιάζεται τάση προς αποκλιμάκωση της έντασης που υπάρχει και όπως έγινε γνωστό έχει αρχίσει η σταδιακή απόσυρση των τουρκικών πλοίων προς τους ναυστάθμους. Ωστόσο, ο στόλος του Πολεμικού Ναυτικού παραμένει σε επιφυλακή, αφού είναι σε ισχύ ακόμα η παράνομη τουρκική Navtex και παρακολουθεί τις κινήσεις των τουρκικών πλοίων.
Το tweet της τουρκικής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον

«Το τουρκικό σκάφος Oruc Reis ξεκίνησε τις σεισμικές έρευνες εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας στην ανατολική Μεσόγειο», αναφέρει η ανάρτηση της πρεσβείας της Τουρκίας στης Ουάσινγκτον και συνεχίζει: «Η Τουρκία ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα και τη δικαιοδοσία που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο στην υφαλοκρηπίδα της».

Πηγή: iefimerida.gr

Διαφήμιση - Advertisement