Διαφήμιση - Advertisement
Προειδοποίηση προς Τουρκία: Τα καλώδια του «Oruç Reis» δεν πρέπει να ακουμπήσουν την ελληνική υφαλοκρηπίδα - Gkourou.com Προειδοποίηση προς Τουρκία: Τα καλώδια του «Oruç Reis» δεν πρέπει να ακουμπήσουν την ελληνική υφαλοκρηπίδα

Προειδοποίηση προς Τουρκία: Τα καλώδια του «Oruç Reis» δεν πρέπει να ακουμπήσουν την ελληνική υφαλοκρηπίδα


Διαφήμιση - Advertisement


Μήνυμα προς την Αγκυρα ότι «τα καλώδια του “Ορούτς Ρέις” δεν πρέπει να ακουμπήσουν την ελληνική υφαλοκρηπίδα» στέλνουν αρμόδιες στρατιωτικές πηγές, τονίζοντας πως αν αυτό συμβεί, η Τουρκία θα φέρει «ακέραιη και κατ’ αποκλειστικότητα» την ευθύνη για ό,τι ακολουθήσει.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι η έκδοση NAVTEX για διενέργεια υποθαλάσσιων ερευνών εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας έγινε σε ένα διάστημα φορτισμένο συναισθηματικά μεταξύ των θλιβερών επετείων του Αττίλα Ι και του Αττίλα ΙΙ, ουσιαστικά υποσκάπτοντας το κλίμα καλής γειτονίας που η Αθήνα επιθυμεί να εδραιώσει.
Η σημερινή ημέρα είναι κρίσιμη, καθώς αναμένονται οι επόμενες τουρκικές κινήσεις ενώ θα γίνεται η πρώτη προσευχή στην Αγία Σοφία, που πλέον λειτουργεί ως τζαμί. Σε διπλωματικό επίπεδο, αναδεικνύεται ο ρόλος της καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ, καθώς αποκαλύπτεται ότι το Βερολίνο βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με Αγκυρα και Αθήνα.
Πηγή :  kathimerini.gr

Διαφήμιση - Advertisement