Διαφήμιση - Advertisement
Handelsblatt: Η Ελλάδα είχε τον κορωνοϊό υπό έλεγχο -Τώρα τον φέρνουν οι τουρίστες - Gkourou.com Handelsblatt: Η Ελλάδα είχε τον κορωνοϊό υπό έλεγχο -Τώρα τον φέρνουν οι τουρίστες

Handelsblatt: Η Ελλάδα είχε τον κορωνοϊό υπό έλεγχο -Τώρα τον φέρνουν οι τουρίστες


Διαφήμιση - Advertisement


«Ο κορωνοϊός ταξιδεύει: παραθεριστές φέρνουν τον ιό στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος εκτενούς δημοσιεύματος στην ηλεκτρονική έκδοση της οικονομικής Handelsblatt που σημειώνει: «Μέχρι πρότινος η Ελλάδα είχε τον κορωνοϊό υπό έλεγχο. Τώρα όμως οι τουρίστες φέρνουν τον ιό στη χώρα. Η Αθήνα αντιδρά με τεστ και απαγορεύσεις εισόδου. Ωστόσο οι ειδικοί δεν ανησυχούν μόνον εξαιτίας των τουριστών».


Αναφερόμενη στα κρούσματα που καταγράφηκαν σε Σέρβους τουρίστες στην Αιδηψό η γερμανική εφημερίδα αναφέρει: «Δεν πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση. Από τη στιγμή που η Ελλάδα άνοιξε μετά από το τρίμηνο αναγκαστικό διάλειμμα αεροδρόμια και λιμάνια αλλά και τα σύνορα προς Βουλγαρία για τους τουρίστες, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έχει αυξηθεί σημαντικά.

Ενώ πριν το άνοιγμα καταγράφονταν πολλές μέρες λιγότερα από 10 νέες περιπτώσεις, μεταξύ 1ης και 8ης Ιουλίου οι αρχές μέτρησαν 510 νέα κρούσματα. Τα 360 εξ αυτών αφορούσαν ταξιδιώτες από το εξωτερικό. Την περασμένη Τετάρτη υπήρξαν 33 νέες περιπτώσεις, μεταξύ αυτών 21 τουρίστες.


Χάρη στην έγκαιρη επιβολή απαγόρευσης επαφών και σε ένα lockdown που εφαρμόστηκε με συνέπεια η Ελλάδα διαχειρίστηκε μέχρι στιγμής καλά την πανδημία. Υπάρχουν μόλις 3.622 επιβεβαιωμένα κρούσματα (σ.σ.: έχουν αυξηθεί σε 3.672). 193 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τις συνέπειες της νόσου Covid-19. Με 18 θανάτους λόγω κορωνοϊού ανά ένα εκατομμύριο κατοίκους η Ελλάδα έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά θνητότητας στην Ευρώπη (στη Γερμανία είναι 110).
Πηγή: iefimerida.gr 

Διαφήμιση - Advertisement