Διαφήμιση - Advertisement
Κορωνοϊός -Ευρώπη: Επιστρέφει ο εφιάλτης; Τεράστια αύξηση κρουσμάτων σε Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, τι δείχνουν οι αριθμοί - Gkourou.com Κορωνοϊός -Ευρώπη: Επιστρέφει ο εφιάλτης; Τεράστια αύξηση κρουσμάτων σε Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, τι δείχνουν οι αριθμοί

Κορωνοϊός -Ευρώπη: Επιστρέφει ο εφιάλτης; Τεράστια αύξηση κρουσμάτων σε Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, τι δείχνουν οι αριθμοί


Διαφήμιση - Advertisement


Ανησυχητική είναι η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ευρώπη και ειδικά σε χώρες που τους προηγούμενους μήνες «χτυπήθηκαν» ιδιαίτερα από τον φονικό ιό, όπως η Ιταλία, η Γερμανία και η Γαλλία.

Ιταλία: Αυξάνονται τα κρούσματα σε αρκετές μεγάλες πόλεις

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ιταλία παρουσίασε αύξηση: 306 τα περιστατικά μόλυνσης από τον ιό, ενώ δέκα άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Προχθές, τα κρούσματα ήταν 282 και οι νεκροί εννέα.

Όπως σημειώνουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η μόνη περιφέρεια της χώρας στην οποία δεν καταγράφονται νέα κρούσματα του ιού, είναι η μικρή περιοχή της Βάλε Ντ΄Αόστα, στα σύνορα με την Γαλλία.

Συνολικά, 49 άνθρωποι με covid-19 βρίσκονται σε μονάδα εντατικής θεραπείας, και 713 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο.

Στην Ρώμη, δυο οικιακές βοηθοί οι οποίες μόλις επέστρεψαν από τη Ρουμανία, διαγνώστηκαν θετικές στον κορωνοϊό. Συνολικά, τα νέα κρούσματα είναι 26, εκ των οποίων 12 «εισαγόμενα».

Στην Μπολόνια, τέλος, ανησυχία προκαλεί μια νέα εστία μόλυνσης σε οίκο ευγηρίας, με 15 νοσηλευτές και γιατρούς, και 12 ασθενείς, οι οποίοι διαγνώστηκαν θετικοί στο ειδικό τεστ για την ανίχνευση του ιού.
Γαλλία-Κορωνοϊός: Σημαντική αύξηση των κρουσμάτων

Σημαντική αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού κατέγραψε χθες, η γαλλική αρχή δημόσιας υγείας.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που καταγράφηκαν μέσα σε 24 ώρες είναι 1.000, μια αύξηση 66% τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, καθώς οι Γάλλοι τηρούν λιγότερο τα μέτρα κοινωνικής απόστασης και ο αυξημένος αριθμός τεστ οδηγεί στον εντοπισμό νέων εστιών κορωνοϊού σε μέρη της χώρας.

Δέκα άνθρωποι επίσης υπέκυψαν από την Covid-19 τις προηγούμενες 24 ώρες, με τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στην Γαλλία να ανέρχεται σε 30.182, και να είναι ο έκτος μεγαλύτερος παγκοσμίως.
Κορωνοϊός: Αύξηση των κρουσμάτων ξανά στην Γερμανία

Σε άνοδο είναι τα κρούσματα κορωνοϊού και στην Γερμανία. Μέσα σε ένα 24ωρο ανέβηκαν κατά 50% περίπου, καθώς οι αρχές ανακοίνωσαν 815 νέα κρούσματα, έναντι 569 που είχαν ανακοινωθεί μία ημέρα πριν.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, με τα 815 νέα κρούσματα, ο συνολικός απολογισμός έφτασε τα 204.183 στην χώρα. Παράλληλα, ανακοινώθηκαν ακόμη δέκα θάνατοι ασθενών, με το σύνολο να ανέρχεται πλέον σε 9.111 θανάτους, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Τα κρούσματα στην Ευρώπη παρουσιάζουν μία ανησυχητική άνοδο, με την Ιταλία και τη Γαλλία χθες να αυξάνονται δραματικά, ειδικά στην Γαλλία, όπου εντοπίστηκαν 1.000 νέα κρούσματα. Το ίδιο ανησυχητική είναι η κατάσταση και στο Βέλγιο, όπου η κυβέρνηση αποφάσισε να αυστηροποιήσει τα μέτρα, καθιστώντας υποχρεωτική την χρήση μάσκας σε όλους τους «πολυσύχναστους χώρους».
Πηγή: iefimerida.gr

Διαφήμιση - Advertisement