Διαφήμιση - Advertisement
Μέρκελ σε Ερντογάν: «Οι Έλληνες δεν αστειεύονται» - Gkourou.com Μέρκελ σε Ερντογάν: «Οι Έλληνες δεν αστειεύονται»

Μέρκελ σε Ερντογάν: «Οι Έλληνες δεν αστειεύονται»


Διαφήμιση - Advertisement


Το διάλογο Μέρκελ- Ερντογάν αποκάλυψε ο ανταποκριτής του τηλεοπτικού σταθμού Open, σε ρεπορτάζ για το ρόλο της Γερμανίας στις ελληνοτουρκικές εξελίξεις.

Καταλυτικό ρόλο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, φαίνεται πως έπαιξε το τηλεφώνημα της Καγκελαρίου Μέρκελ η οποία, φέρεται να είπε χαρακτηριστικά στον Τούρκο πρόεδρο: «οι Έλληνες δεν αστειεύονται. Να περιμένετε και θερμό επεισόδιο εάν βγάλετε το Oruc Reis για έρευνες».
Επίσης, όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του Open, η καγκελάριος Μέρκελ τόνισε προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πως «η Τουρκία θα έχει πολλά προβλήματα, όχι μόνο με την Ελλάδα, αλλά με ολόκληρη την Ευρώπη, εάν συνεχίσει τις προκλήσεις και ότι οι επιπτώσεις θα είναι πολύ σκληρές».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι προφανές πως η Γερμανία επιθυμεί διάλογο, ως μέσο επίλυσης των ελληνοτουρκικών διαφορών, θέλει στο ίδιο τραπέζι Αθήνα και Αγκυρα. Βέβαια, από τη γερμανική πλευρά καθίσταται σαφές πως όσο οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίζονται, κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. Ταυτόχρονα, το ίδιο τονίζει και η ελληνική πλευρά, σημειώνοντας πως «δεν θα κάνουμε διάλογο με το όπλο στον κρόταφο».

Διαφήμιση - Advertisement