Διαφήμιση - Advertisement
Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Κορινθία: Εκκενώθηκαν τέσσερις οικισμοί - Gkourou.com Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Κορινθία: Εκκενώθηκαν τέσσερις οικισμοί

Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Κορινθία: Εκκενώθηκαν τέσσερις οικισμοί


Διαφήμιση - Advertisement



Εκτός ελέγχου είναι η πυρκαγιά που μαίνεται από το μεσημέρι της Τετάρτης στις Κεχριές Κορινθίας, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει στο ethnos.gr ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος.
Ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ζήτησε την επιβεβλημένη εκκένωση τριών - αρχικά - οικισμών και κατασκήνωσης.

Ωστόσο, εξαιτίας των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή η φωτιά επεκτάθηκε με αποτέλεσμα, όπως αναφέρει ο κ. Νανόπουλος, να εκκενωθεί και τέταρτος οικισμός.
«Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη, φοβόμαστε για τα χειρότερα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Κορινθίων. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες από τον δήμο Κορινθίων, φαίνεται να έχουν καεί κάποια σπίτια και να έχουν υποστεί υλικές ζημιές κάποια ακόμη.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου και έχει πάρει έγκριση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, για επίταξη ιδιωτικών εργολαβικών μηχανημάτων, προκειμένου να στηθούν αντιπυρικές ζώνες σε Αθίκια αλλά και Σοφικό.

Στην περιοχήέσπευσαν νωρίτερα ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Στέφανος Κολοκούρης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές Πυροσβεστικές Δυνάμεις. Ειδικότερα, κινητοποιήθηκαν 37 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων, 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ. Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Η φωτιά κατακαίει κοντά στο στρατόπεδο , όπου βρίσκονται αποθήκες πυρομαχικών του Στρατού. Εντός του χώρου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, όπως αναφέρει το korinthostv.gr.





Διαφήμιση - Advertisement