Διαφήμιση - Advertisement
Κορονοϊός-Βόλος: Θετική μία υπάλληλος του Δημαρχείου - Gkourou.com Κορονοϊός-Βόλος: Θετική μία υπάλληλος του Δημαρχείου

Κορονοϊός-Βόλος: Θετική μία υπάλληλος του Δημαρχείου


Διαφήμιση - Advertisement


Θετική στον κορονοϊό εντοπίστηκε μία 25χρονη γυναίκα, η οποία εργάζεται στο Δημαρχείο Βόλου και είναι συνεργάτης του Δημάρχου, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το TheNewspaper.gr.
Η 25χρονη έχει ήπια συμπτώματα της νόσου και το γεγονός ότι είναι θετική στον κορονοϊό επιβεβαιώθηκε επισήμως από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η γυναίκα ένιωσε αδιαθεσία και προσήλθε στο Πολυιατρείο της ΑΝΑΣΣΑ, προκειμένου να υποβληθεί σε τεστ COVID-19 το οποίο και βγήκε θετικό. Για τον λόγο αυτό, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται στο Βόλο, προκειμένου να προχωρήσει στη διαδικασία ιχνηλάτισης.
Έπειτα από τον εντοπισμό κρούσματος κορονοϊού που βρίσκεται σε επαφή με το γραφείο του Δημάρχου Βόλου και προκειμένου να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα από τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ για περιορισμό πιθανής διασποράς η λειτουργία του γραφείου έχει ανασταλεί μέχρι νεωτέρας υποδείξεως των υγειονομικών αρχών.
Ηδη ειδικό συνεργείο έχει προχωρήσει σε απολύμανση των χώρων όπου κινήθηκε η ασθενής και είναι σχετικά περιορισμένοι, ενώ σε προληπτικά τεστ υποβάλλονται όσοι ήρθανε σε άμεση και παρατεταμένη χρονικά επαφή μαζί της.
Αρνητικά τα αποτελέσματα για τον Δήμαρχο Βόλου και τους συνεργάτες του
Όπως έγινε γνωστό σήμερα, αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα του τεστ για κορονοϊό στα οποία υποβλήθηκαν σήμερα, τόσο ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, όσο και οι συνεργάτες του, στο πλαίσιο της ιχνηλάτισης των επαφών στενής του συνεργάτιδας, η οποία βρέθηκε θετική στον ιό. Ο ίδιος πληροφορεί πως αρνητικά ήταν τα τεστ και για τα μέλη της οικογένειας της νεαρής κοπέλας, η κατάσταση της υγείας της οποίας είναι πολύ καλή.
Στην ανάρτησή του ο κ. Μπέος αναφέρει συγκεκριμένα, τα εξής:
«Η σκέψη μου και οι προσευχές μου αυτή την ώρα είναι στην συνεργάτιδά μου που εργάζεται στην υποδοχή του γραφείου μου και η οποία ως γνωστόν μολύνθηκε από τον κορονοϊό.
Ωστόσο επειδή υπάρχει μια ανησυχία, από κάποιους εύλογη και από κάποιους, δυστυχώς, τεχνητή, θέλω να ενημερώσω ότι ήδη όλοι οι στενοί μου συνεργάτες κι εγώ ο ίδιος βεβαίως, που συνεργαζόμαστε για ώρες, μάλιστα, στον ίδιο χώρο, υποβληθήκαμε σε μοριακά τεστ και όλα ανεξαιρέτως αποδείχθηκαν αρνητικά.
Αρνητικά, όπως πληροφορούμαι, έχουν μέχρι τώρα αποδειχθεί και τα τεστ του οικογενειακού της περιβάλλοντος, ενώ και η κατάσταση της ίδιας είναι πολύ καλή. Αυτή την ώρα στο Δημαρχείο ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προχωρεί σε ιχνηλάτηση επαφών και διενεργεί τεστ σε όσους κρίνει ότι έχουν εκτεθεί σε κίνδυνο λόγω άμεσης επαφής μαζί της, ενώ δίνει οδηγίες και συμβουλές σε όσους απλώς βρέθηκαν κάποια στιγμή στο χώρο.
Θέλω να διαβεβαιώσω όλες και όλους ότι παίρνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα που μας υποδεικνύει η επιστημονική ομάδα του ΕΟΔΥ και σε κάθε περίπτωση η ενημέρωση και γι’ αυτό το σημαντικό θέμα θα είναι άμεση, διαφανής και πλήρης».
Για την ιχνηλάτιση των επαφών της 25χρονης συνεργάτιδας του δημάρχου Βόλου, κατέφθασαν σήμερα το απόγευμα στο δημαρχείο, τρεις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, ενώ ελέγχθηκαν περισσότεροι από 50 υπάλληλοι, αλλά και πολίτες που είχαν επισκεφθεί τις προηγούμενες μέρες το γραφείο του δημάρχου.
Πηγή: TheNewspaper.gr, ΕΡΤ

Διαφήμιση - Advertisement