Διαφήμιση - Advertisement
Προκλητική ανακοίνωση από την Τουρκία: «Είμαστε εντός τουρκικής υφαλοκρηπίδας» - Gkourou.com Προκλητική ανακοίνωση από την Τουρκία: «Είμαστε εντός τουρκικής υφαλοκρηπίδας»

Προκλητική ανακοίνωση από την Τουρκία: «Είμαστε εντός τουρκικής υφαλοκρηπίδας»


Διαφήμιση - Advertisement


Συνέχεια στην προκλητική της στάση με φόντο τη Navtex στο Καστελόριζο δίνει η Τουρκία, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας.

«Για άλλη μια φορά επαναλαμβάνουμε το κάλεσμα για διάλογο με την Ελλάδα. Η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα όπως προκύπτουν από το Διεθνές Δίκαιο», αναφέρεται από τον εκπρόσωπο του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, ενώ επίσης σημειώνεται: «Είμαστε εντός τουρκικής υφαλοκρηπίδας».
Επίσης, όπως αναφέρθηκε στον ΣΚΑΪ, το τουρκικό ΥΠΕΞ χαρακτηρίζει «μαξιμαλιστικές» τις ελληνικές θέσεις για την υφαλοκρηπίδα και αναφέρει προκλητικά πως δεν έχουν σχέση με το Διεθνές Δίκαιο.
Υπενθυμίζεται ότι, σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής έχουν τεθεί το Πολεμικό Ναυτικό αλλά και οι Ένοπλες Δυνάμεις γενικότερα, μετά την απόφαση της Άγκυρας να εκδώσει Navtex στην ελληνική υφαλοκριπίδα.

Διαφήμιση - Advertisement