Διαφήμιση - Advertisement
«Χαστούκι» Μενέντεζ σε Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αυτά τα ύδατα ανήκουν στην Ελλάδα - Gkourou.com «Χαστούκι» Μενέντεζ σε Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αυτά τα ύδατα ανήκουν στην Ελλάδα

«Χαστούκι» Μενέντεζ σε Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αυτά τα ύδατα ανήκουν στην Ελλάδα


Διαφήμιση - Advertisement


 Επίθεση εναντίον του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξαπέλυσε ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στην επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Μπομπ Μενέντεζ, για την ανακοίνωση που μεν βάζει «φρένο» στους τουρκικούς σχεδιασμούς για ερευνητικές δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγείο, με αφορμή την πρόσφατη Navtex που εξέδωσε η Άγκυρα για έρευνες ανοικτά του Καστελλόριζου, κάνει δε λόγο για «έρευνα σε αμφισβητούμενα ύδατα στην Ανατολική Μεσόγειο».


«Ας είμαστε ξεκάθαροι - η μόνη χώρα που "αμφισβητεί" αυτά τα νερά είναι η Τουρκία. Αυτά τα ύδατα ανήκουν στην Ελλάδα και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πρέπει να αναγνωρίσει κατηγορηματικά και δημόσια ότι η Τουρκία μόνη της είναι υπεύθυνη για την ένταση», ανέφερε σε ανάρτηση του στο twitter ο Δημοκρατικός γερουσιαστής από το Νιου Τζέρσεϊ.
Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, απαντώντας σε ερώτηση των Ελλήνων ανταποκριτών στην Ουάσιγκτον, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών κάλεσε την Τουρκία να απέχει από ενέργειες που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν ότι η Τουρκία έχει εκδώσει μια NAVTEX για έρευνα σε αμφισβητούμενα ύδατα στην Ανατολική Μεσόγειο. Καλούμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν τυχόν σχέδια που έχουν για επιχειρήσεις και να αποφύγουν κινήσεις που θα αυξήσουν τις εντάσεις στην περιοχή», σημείωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Διαφήμιση - Advertisement