Κορονοϊός: Εκτακτα μέτρα στην Αλβανία για να περιοριστεί ο ιός
Σε κατάσταση πανικού βρίσκεται η Αλβανία, καθώς για τρίτη συνεχόμενη βδομάδα η πανδημία του κορονοϊού σαρώνει τη χώρα χωρίς κανένα σημάδι υποχώρησης. Κάτω από την πολύ δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, το υπουργείο Υγείας προχώρησε τη Δευτέρα, 20 Ιουλίου, στη λήψη των πρώτων μέτρων. Αποφάσισε να κλείσει όλα τα κέντρα διασκέδασης και τα μπαρ, καθώς και όλα τα μπαρ που λειτουργούν στην παράκτια ζώνη της χώρας.

Μάλιστα, για όσους δεν συμμορφωθούν άμεσα με την απόφαση προβλέπει βαρύτατα χρηματικά πρόστιμα και αναστολή λειτουργίας για έναν χρόνο. Επίσης, σε καθημερινή βάση και για όλους τους χώρους απαγορεύει τη μουσική μετά τις 20:00. Πρόκειται για μέτρα που αποσκοπούν στην αποφυγή του συνωστισμού τη στιγμή που η Ακαδημία Επιστημών της χώρας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.
Η Ακαδημία συνιστά τη λήψη αυστηρών μέτρων, καθώς - σύμφωνα με το himara.gr - διαπιστώνει ότι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και η επιθετικότητα του ιού δεν έχει μετριαστεί. Οι επιστήμονες με βάση την έρευνα που έκαναν, εκτιμούν ότι στη διάρκεια του Ιουνίου και στην πρωτεύουσα της Αλβανίας έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό το 6% με 7% του πληθυσμού.
Το απόγευμα το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι κατά το τελευταίο 24ωρο ένας ακόμη άνθρωπος έχασε τη ζωή του ενώ επιβεβαιώθηκαν 81 νέα κρούσματα. Το ίδιο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν μόλις 267 τεστ, αριθμός εξαιρετικά μικρός, γεγονός που οφείλεται στις ελλείψεις που υπάρχουν στη χώρα. Επίσης, έχει αυξηθεί σημαντικά και ο αριθμός των ασθενών που χρειάζονται νοσηλεία. Εκτός από το Νοσοκομείο Λοιμωδών Νοσημάτων ασθενείς μεταφέρονται και σε άλλο νοσοκομείο των Τιράνων.
Συνολικά, νοσηλεύονται 123 άτομα εκ των οποίων οι 18 σε μονάδες εντατικής θεραπείας