Διαφήμιση - Advertisement
Τραγωδία! Ήπιαν απολυμαντικό επειδή δεν έβρισκαν αλκοόλ και πέθαναν - Gkourou.com Τραγωδία! Ήπιαν απολυμαντικό επειδή δεν έβρισκαν αλκοόλ και πέθαναν

Τραγωδία! Ήπιαν απολυμαντικό επειδή δεν έβρισκαν αλκοόλ και πέθαναν


Διαφήμιση - Advertisement


Σοκ στην Ινδία όπου 9 άνθρωποι πέθαναν, αφού ήπιαν απολυμαντικό τζελ για τα χέρια επειδή δεν έβρισκαν αλκοόλ λόγω της καραντίνας.

Η τραγωδία συνέβη στην νοτιοανατολική Ινδία στο κρατίδιο Άντρα Πραντές. Οι 9 άνδρες έχασαν τις αισθήσεις τους αφού κατανάλωσαν “μεγάλη ποσότητα” απολυμαντικού για τα χέρια, ανακατεμένο με νερό ή με σόδα. Μεταφέρθηκαν κατεπειγόντως σε νοσοκομείο, όπου όμως απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.
Ο λόγος για τον οποίο στράφηκαν στο αλκοολούχο απολυμαντικό διάλυμα ως “υποκατάστατο” είναι ότι η πόλη έχει τεθεί σε καραντίνα και έτσι δεν μπορούσαν να αγοράσουν ποτά.
Εκατοντάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο στην Ινδία, αφού καταναλώνουν νοθευμένο αλκοόλ. Οι λαθρέμποροι συχνά προσθέτουν στα ποτά μεθανόλη – ένα τοξικό προϊόν που χρησιμοποιείται συνήθως ως αντιψυκτικό ή ως καύσιμο – ώστε να αυξήσουν την περιεκτικότητά τους σε αλκοόλ.
Μέχρι σήμερα, από την πανδημία του κορονοϊού έχουν πεθάνει περισσότεροι από 35.740 άνθρωποι στην Ινδία.
πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαφήμιση - Advertisement