Διαφήμιση - Advertisement
Χαρδαλιάς: Αυτές είναι οι πέντε χώρες από τις οποίες προήλθαν τα περισσότερα εισαγόμενα κρούσματα - Gkourou.com Χαρδαλιάς: Αυτές είναι οι πέντε χώρες από τις οποίες προήλθαν τα περισσότερα εισαγόμενα κρούσματα

Χαρδαλιάς: Αυτές είναι οι πέντε χώρες από τις οποίες προήλθαν τα περισσότερα εισαγόμενα κρούσματα


Διαφήμιση - Advertisement


Στοιχεία σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας γνωστοποίησε ο Νίκος Χαρδαλιάς, στην πρώτη εβδομαδιαία ενημέρωση, που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Σύμφωνα με τα όσα είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων από την 1η Ιουλίου έως και την 19η Ιουλίου έχουν εισέλθει στη χώρα μας 918.032 άνθρωποι. Σε έλεγχο έχει υποβληθεί το 13,9% όσων έχουν περάσει τα σύνορα. Καταγράφηκαν 295 θετικά κρούσματα, εκ των οποίων τα 53 είναι ακόμα ενεργά, τα 35 είναι μη ενεργά και οι υπόλοιποι επέστρεψαν.
Οι πέντε χώρες από τις οποίες προήλθαν τα περισσότερα εισαγόμενα κρούσματα είναι η Σερβία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Αλβανία και οι ΗΠΑ.
Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε πως η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού είναι αναμενόμενη λόγω των επισκεπτών-τουριστών, ωστόσο τόνισε ότι είναι χαμηλός ο αριθμός των διασωληνωμένων και των νεκρών. Δίνουμε έμφαση σε δύο σημεία, υπογράμμισε: στην τήρηση των κανόνων υγιεινής και την αποφυγή των συναθροίσεων και του συγχρωτισμού ειδικά σε κλειστούς χώρους.

Διαφήμιση - Advertisement