Κορονοϊός: 100.000 συλλήψεις στη Ζιμπάμπουε για σπάσιμο της καραντίνας
Πάνω από 100.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στην Ζιμπάμπουε για παραβίαση της καραντίνας για τον κορονοϊό από τα τέλη Μαρτίου.

“Η αστυνομία αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω του αριθμού των ατόμων που έχουν συλληφθεί για τη μη χρήση μάσκας, μετακινήσεις που δεν ήταν για σημαντικούς λόγους και απαγορευμένες συναθροίσεις”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στη Ζιμπάμπουε Πολ Νιατί.
Μέχρι σήμερα “104.349 άνθρωποι έχουν συλληφθεί για παραβίαση των εθνικών μέτρων καραντίνας”, που επιβλήθηκαν στα τέλη του Μαρτίου και έχουν έκτοτε χαλαρώσει, πρόσθεσε σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα το Σάββατο το βράδυ.
Η αστυνομία κάλεσε τον πληθυσμό “να ελαχιστοποιήσει τις συνέπειες της θανάσιμης πανδημίας περιορίζοντας τις μετακινήσεις, τηρώντας μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, φορώντας μάσκες και αποφεύγοντας τα μπαρ και τις παράνομες συναθροίσεις”.
Η Ζιμπάμπουε έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 1.478 κρούσματα SARS-CoV-2 και 25 θανάτους από Covid-19.
Της χώρας ηγείται από τα τέλη του 2017 ο Έμερσον Μνανγκάγκουα, ο οποίος ανέβηκε στην εξουσία έπειτα από στρατιωτικό πραξικόπημα, το οποίο οδήγησε στην πτώση του Ρόμπερτ Μουγκάμπε, ο οποίος βρισκόταν στην εξουσία για 37 χρόνια.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ