Διαφήμιση - Advertisement
Κορονοϊός: Πάνω από 1.000 κρούσματα στη Ρουμανία το τελευταίο 24ωρο - Gkourou.com Κορονοϊός: Πάνω από 1.000 κρούσματα στη Ρουμανία το τελευταίο 24ωρο

Κορονοϊός: Πάνω από 1.000 κρούσματα στη Ρουμανία το τελευταίο 24ωρο


Διαφήμιση - Advertisement


Ξεπέρασαν τα 1000 τα κρούσματα του κορονοϊού μέσα σε ένα 24ωρο στη Ρουμανία κάτι που αποτελεί ρεκόρ μολύνσεων στη χώρα.

Αυτό ανακοίνωσε η κυβέρνηση στη Ρουμανία την ώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση των κρουσμάτων στη νότια Ευρώπη και στα Βαλκάνια.
Η Ρουμανία έχει επιβεβαιώσει 40.163 κρούσματα μόλυνσης, περιλαμβανομένων 2.101 θανάτων, αφότου η πανδημία έφθασε στη χώρα στα τέλη Φεβρουαρίου.
Η κυβέρνηση παρέτεινε την κατάσταση συναγερμού, που ισχύει από τις 15 Μαΐου, για άλλες 30 ημέρες, έως τα μέσα Αυγούστου.
Η αύξηση των κρουσμάτων στη Ρουμανία αυτό τον μήνα οφείλεται εν μέρει σε ένα νομικό κενό που αφήνει χιλιάδες μολυσμένους από τον ιό να φεύγουν από τα νοσοκομεία ή να μην νοσηλεύονται καθόλου.
Το Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάσισε στις αρχές Ιουλίου πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να νοσηλεύει ή να απομονώνει ανθρώπους με βάση διατάγματα του υπουργικού συμβουλίου, αλλά μόνο με νόμο που θα έχει εγκριθεί από το κοινοβούλιο, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ την Τρίτη.
«Ενώ ασφαλώς στη δυτική Ευρώπη η ασθένεια έχει τεθεί υπό έλεγχο, παρατηρούμε ακόμη μερικές ανησυχητικές τάσεις στη νότια Ευρώπη και στα Βαλκάνια, οπότε δεν έχουμε ξεπεράσει τον κίνδυνο ακόμη στην Ευρώπη», προειδοποίησε σήμερα ο επικεφαλής του προγράμματος εκτάκτων καταστάσεων του ΠΟΥ Μάικ Ράιαν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση - Advertisement