Διαφήμιση - Advertisement
Στέλιος Πέτσας: Δεν δίνει στην δημοσιότητα την λίστα με τα ποσά - «Όταν ολοκληρωθούν οι πληρωμές» - Gkourou.com Στέλιος Πέτσας: Δεν δίνει στην δημοσιότητα την λίστα με τα ποσά - «Όταν ολοκληρωθούν οι πληρωμές»

Στέλιος Πέτσας: Δεν δίνει στην δημοσιότητα την λίστα με τα ποσά - «Όταν ολοκληρωθούν οι πληρωμές»


Διαφήμιση - Advertisement



Συνεχίζει να κρατά εν κρυπτω την λίστα με τα ποσά που έλαβαν ΜΜΕ για την ενημερωτική καμπάνια για τον κορωνοϊό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.
Συγκεκριμένα την Παρασκευή, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Στ. Πέτσας τόνισε πως «δεν μπορεί να δοθούν ποσά στη δημοσιότητα πριν ολοκληρωθεί η καμπάνια και οι διαδικασίες. Τώρα διεξάγεται ποιοτική έρευνα. Όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες θα δοθούν τα ποσά».

Απαντώντας στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως «ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κρύβει τη λίστα με τα ποσά που έλαβαν ΜΜΕ», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «όλη η φασαρία γίνεται από ένα συγκεκριμένο μέσο (σ.σ. Documento) που συκοφαντεί τον πρωθυπουργό και την οικογένειά του, χωρίς κανένα ντοκουμέντο».
Παράλληλα, ρίχνοτας τη μπάλα στην εξέδρα κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, «να ενημερώσει πόσα χρήματα δόθηκαν στο συγεκριμένο μέσο προτίμησής του την περίοδο διακυβέρνησής του», μιας και όπως φαίνεται η προφανής στρατηγική του είναι ο συμψηφισμός και ο αποπροσανατολισμός.
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις
Την ίδια στιγμή, η επιμονή του Στέλιου Πέτσα στην μη δημοσιοποίηση της σχετική λίστας προκαλεί τις ολοένα και πιο έντονες αντιδράσεις αντιπολίτευσης, φιλίων μέσων και βουλευτών της ΝΔ.
Η υπόθεση της σκοτεινής χρηματοδότης των μίντια έρχεται να κηλιδώσει την εικόνα της, προκαλώντας δυσφορία στο Μαξίμου και φέρνοντας σε πολύ δύσκολη θέση τον Στέλιο Πέτσα.
Εξηγήσεις ζητάει και η ΕΣΗΕΑ
Τέλος, την Πέμπτη και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απέστειλε επιστολή προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, με την οποία ζητεί συνάντηση για να ενημερωθεί για τα κριτήρια με τα οποία εντάχθηκαν τα ΜΜΕ στις καμπάνιες «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ» και «ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ» καθώς επίσης και για την πρόοδο του σχεδιασμού όσον αφορά τη στήριξη του έντυπου Τύπου.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής προς τον κ. Πέτσα έχει ως εξής:
«Κύριε Υπουργέ,
Ένα από τα μεγάλα προτάγματα της ΕΣΗΕΑ στη δύσκολη εποχή που διανύουμε ως χώρα είναι η στήριξη των Μέσων Ενημέρωσης και κατ’ επέκτασιν η διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Αναγνωρίζουμε ότι οι καμπάνιες «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ» και «ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ» ήταν μια σημαντική ενίσχυση για τον Τύπο την τελευταία περίοδο, που τα διαφημιστικά έσοδα μειώθηκαν δραστικά λόγω των συνεπειών της πανδημίας. Θεωρούμε, ωστόσο, ότι η αξιοπιστία των ΜΜΕ εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη διαφάνεια στην χρηματοδότησή τους, και ιδιαίτερα όταν πρόκειται για κρατική διαφήμιση.
Όπως γνωρίζετε, τα μέλη της ΕΣΗΕΑ συνομολογούν στην εκ του προοιμίου του Καταστατικού της Ενώσεως αρχή περί της πολυμορφίας και του πολυδιάστατου του Τύπου και των άλλων Μέσων Ενημερώσεως.    
Κύριε Υπουργέ,
Ζητούμε συνάντηση μαζί σας το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ να ενημερωθεί για τα κριτήρια με τα οποία εντάχθηκαν τα ΜΜΕ στις καμπάνιες «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ» και «ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ». Με την ευκαιρία, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για την πρόοδο του σχεδιασμού σας για τη στήριξη του έντυπου Τύπου, όπως τον περιγράφετε στην από 19/5/2020 επιστολή σας περί «δυνατότητας στήριξης των επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων μέσω ειδικά σχεδιασμένων προγραμμάτων χρηματοδότησης, με σκοπό την ενίσχυση των εφημερίδων ως πυλώνων δημοκρατίας, πολυφωνίας και πλουραλισμού, καθώς και ποιότητας στο δημόσιο διάλογο».
Αναμένοντας τον ορισμό της συνάντησης,      
Με τιμή
Για το Διοικητικό Συμβούλιο.

Διαφήμιση - Advertisement