Διαφήμιση - Advertisement
Ε.Ε: Για ποιες χώρες θα ανοίξουν τα σύνορα - "Όχι" σε ΗΠΑ - Gkourou.com Ε.Ε: Για ποιες χώρες θα ανοίξουν τα σύνορα - "Όχι" σε ΗΠΑ

Ε.Ε: Για ποιες χώρες θα ανοίξουν τα σύνορα - "Όχι" σε ΗΠΑ


Διαφήμιση - Advertisement


Δεκαπέντε χώρες εκτός Ε.Ε. αναμένεται να ανοίξουν αρχικά τα σύνορά τους όπως αποφασίστηκε στην πολύωρη ευρωπαϊκή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή.
Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η επίσημη λίστα, ωστόσο σύμφωνα με πηγές, μεταξύ των κρατών από τα οποία οι πολίτες θα μπορούν να εισέλθουν στην Ε.Ε είναι η Αυστραλία, ο Καναδάς, ο Λίβανος, η Ιαπωνία, η Αλγερία και η Ρουάντα. Δεν συμπεριλαμβάνονται οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Βραζιλία και η Τουρκία, καθώς σε αυτές καταγράφεται βαρύ επιδημιολογικό φορτίο όσον αφορά στον κορονοϊό.
Όπως τονίζουν οι ίδιες ευρωπαϊκές πηγές, που επικαλείται η ΕΡΤ, τα επιδημιολογικά κριτήρια των χωρών που θα πάρουν το «πράσινο φως», είναι ίδια ή καλύτερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Ανοίγει, με προϋποθέσεις από την ερχόμενη Τετάρτη και ο τουρισμός στην Ελλάδα, καθώς θα επιτρέπονται οι διεθνείς αφίξεις σε όλα τα αεροδρόμια και τα λιμάνια της χώρας, αλλά και οι χερσαίες μετακινήσεις.

Διαφήμιση - Advertisement