ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αναγεννάται ο εφιάλτης στην Κίνα – Σε απόλυτη καραντίνα τμήμα του Πεκίνου λόγω κορωνοϊού

Αναγεννάται ο εφιάλτης στην Κίνα – Σε απόλυτη καραντίνα τμήμα του Πεκίνου λόγω κορωνοϊού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣε απόλυτη καραντίνα τέθηκε η περιοχή Φενγκντάι του Πεκίνου, καθώς η κινεζική πρωτεύουσα βλέπει τον «εφιάλτη» του κορωνοϊό να παίρνει ξανά σάρκα και οστά.
Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, η απόφαση για αυστηρή καραντίνα ελήφθη μετά την ξαφνική εμφάνιση μεγάλου αριθμού κρουσμάτων σε κεντρική αγορά της πόλης.

Εκπρόσωπος της περιοχής Φένγκτάι, όπου εντοπίστηκαν τα κρούσματα, ανέφερε σε ενημέρωση πως εντοπίστηκαν 45 θετικά περιστατικά σε 517 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στην συγκεκριμένη αγορά. Όλοι είναι ασυμπτωματικοί σύμφωνα με τις αρχές, οι οποίοι και τοποθέτησαν φρουρούς στην αγορά σε 24ωρη βάση. Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθούν συνολικά περισσότερα από 10.000 τεστ στους κατοίκους της περιοχής.
Παράλληλα, σε ολόκληρη την κινεζική πρωτεύουσα αναστέλλονται αθλητικές και τουριστικές εκδηλώσεις, καθώς και οι μη αναγκαίες μετακινήσεις.
Οι ανησυχίες για το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού αυξάνονται, ακόμα και σε πολλές χώρες που φαίνεται να έχουν ανακόψει την εξάπλωσή του. Ο νέος ιός εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε αγορά τροφίμων στην Ουχάν, την πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι, στην κεντρική Κίνα, τον Δεκέμβριο.