Διαφήμιση - Advertisement
Ρόδος: Ζωή-κόλαση για μαθήτρια - Την έδειραν στη μέση του δρόμου - Gkourou.com Ρόδος: Ζωή-κόλαση για μαθήτρια - Την έδειραν στη μέση του δρόμου

Ρόδος: Ζωή-κόλαση για μαθήτρια - Την έδειραν στη μέση του δρόμου


Διαφήμιση - Advertisement


Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στη Ρόδο ο ξυλοδαρμός μιας μαθήτριας σε κεντρικό δρόμο του νησιού από δυο συνομήλικές της, με τα περιστατικά bullying να αυξάνονται συνεχώς στο νησί.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει η εφημερίδα της Ρόδου "Δημοκρατική", τις προηγούμενες ημέρες το κορίτσι δέχθηκε επίθεση από δύο συνομήλικές της για ασήμαντη αφορμή κι ενώ είχαν προηγηθεί απειλές, κάνοντας τη ζωή της ανήλικης «κόλαση».

Οι γονείς της μαθήτριας επισημαίνουν ότι αυτό που συνέβη στο δικό τους παιδί μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή και σε άλλα παιδιά, καθώς μετά τη δική τους καταγγελία στην Αστυνομία, αποκαλύφθηκαν κι άλλα παρόμοια περιστατικά, τα οποία όμως δεν είχαν καταγγελθεί επισήμως.
Όπως κατήγγειλε ο πατέρας της στη «δ», τις ημέρες που προηγήθηκαν του ξυλοδαρμού δεχόταν απειλές και ψυχολογικό πόλεμο από τις συνομήλικές της, με αποτέλεσμα το παιδί να παρουσιάσει αρρυθμίες στην καρδιά και να χρειαστεί οι γονείς να συμβουλευτούν γιατρό. Όπως προέκυψε στην συνέχεια, αυτό ήταν αποτέλεσμα του bullying που δεχόταν και για το οποίο δεν είχε μιλήσει σε κανέναν, μέχρι την ημέρα του ξυλοδαρμού.
Ακόμα και όταν υπέστη ξυλοδαρμό σε κεντρικό δρόμο της πόλης προσπάθησε να το αποκρύψει καθώς την είχαν τρομοκρατήσει να μην μιλήσει σε κανέναν.
Αυτό που επισημαίνει ο πατέρας της έφηβης μαθήτριας, είναι πως όλα ξεκίνησαν για μια ασήμαντη αφορμή και κατέληξαν στον ξυλοδαρμό της κόρης του. Ο ίδιος αφού κατάφερε να μάθει την αλήθεια για τα τραύματα που έφερε στο πρόσωπο το παιδί του προχώρησε σε καταγγελία στις αστυνομικές αρχές.
Μάλιστα, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας πως αν δεν αναδειχθεί το πρόβλημα ώστε να αντιμετωπισθεί από την δικαιοσύνη με την παραδειγματική τιμωρία των εμπλεκομένων, τότε πολύ σύντομα η κατάσταση θα βγει εκτός ελέγχου, οδηγώντας σε ακραία περιστατικά.
Ο πατέρας του θύματος, επισημαίνει επίσης την ευθύνη των γονέων των δύο ανήλικων κοριτσιών που ξυλοκόπησαν την κόρη του και ξεκαθαρίζει ότι θα ακολουθήσει τη νόμιμη οδό προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες σε κάθε εμπλεκόμενο πρόσωπο.
Η κόρη του, όπως λέει, δεν έχει συνέλθει ακόμα από το σοκ του δημόσιου ξυλοδαρμού, της διαπόμπευσης και των απειλών που δέχθηκε από τις νεαρές με τις οποίες η ίδια δεν είχε καμία προηγούμενη διένεξη.
Ένα κολακευτικό σχόλιο αποτέλεσε αφορμή για το ξυλοδαρμό
Αφορμή για το ξυλοδαρμό της στάθηκε, όπως αποκαλύφθηκε, ένα κολακευτικό σχόλιο που έγινε από ένα αγόρι το οποίο διατηρούσε σχέση με μια από τις δύο που επιτέθηκαν στο κορίτσι, χωρίς η ίδια να έχει την παραμικρή ιδέα και καμία σχέση μαζί του.
Ο πατέρας της ανήλικης πάντως, μιλώντας στη «δ», επισημαίνει ότι ο λόγος που τον οδήγησε στην δημοσιοποίηση του περιστατικού είναι για να αφυπνιστεί η κοινωνία και να αντιληφθούν τις διαστάσεις που έχει λάβει το φαινόμενο του bullying στο νησί, πριν η κατάσταση ξεφύγει από κάθε έλεγχο και καταγραφούν νέα περιστατικά σαν αυτά που βλέπουμε στα κεντρικά δελτία ειδήσεων, είτε πρόκειται για επίθεση με βιτριόλι, είτε για βιασμούς είτε ακόμα και για δολοφονίες, όπως αυτή της άτυχης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, που διεπράχθη από αγόρια νεαρής ηλικίας.
ΠΗΓΗ: dimokratiki.gr

Διαφήμιση - Advertisement