Διαφήμιση - Advertisement
Ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν Μακάν ενδέχεται να αφεθεί ελεύθερος τις επόμενες ώρες - Gkourou.com Ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν Μακάν ενδέχεται να αφεθεί ελεύθερος τις επόμενες ώρες

Ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν Μακάν ενδέχεται να αφεθεί ελεύθερος τις επόμενες ώρες


Διαφήμιση - Advertisement


Έντονη κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες ώρες την υπόθεση της εξαφάνισης της Μαντλίν Μακάν, η οποία το 2007 εξαφανίστηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες από την Πορτογαλία σε ηλικία 3 ετών και σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά τις τελευταίες ώρες, πιστεύεται ότι δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή, παρά το γεγονός ότι οι γονείς της συνεχίζουν να ελπίζουν σε ένα... θαύμα.
Γερμανός εισαγγελέας ανακοίνωσε χθες (04/06) ότι το κορίτσι πλέον πιστεύεται ότι είναι νεκρό, ενώ έχει ανακοινωθεί και ο βασικός ύποπτος για τον θάνατό της. Ο λόγος για τον Κρίστιαν Μπρούκνερ (Christian Brueckner), που βρίσκεται σε φυλακή στη βόρεια Γερμανία για βιασμό και ο οποίος φέρεται να ομολόγησε σε έναν φίλο του, κατά τη διάρκεια κοινής τους εξόδου σε μπαρ, ότι «γνώριζε τα πάντα» για το τι είχε συμβεί στο κοριτσάκι.

Οι γονείς της Μάντλιν, δήλωσαν ότι η ανακοίνωση για την ύπαρξη του νέου υπόπτου είναι πιθανόν μια πολύ σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση. Η έρευνα έφτασε στον συγκεκριμένο άνδρα, που είχε ταξιδέψει στην Πορτογαλία με τροχόσπιτο, την περίοδο όπου στην περιοχή βρισκόταν εκεί και η οικογένεια Μακάν.
Η κοπέλα εξαφανίστηκε από το δωμάτιο ξενοδοχείου στις 3 Μαΐου του 2007 στη διάρκεια των οικογενειακών διακοπών στο θέρετρο Πράια ντα Λουζ του Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, ενώ οι γονείς της δειπνούσαν με φίλους εκεί κοντά.
Ο Μπρούκνερ είναι δράστης σεξουαλικών εγκλημάτων που έχει ήδη καταδικαστεί πολλές φορές, ιδίως για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. Ωστόσο, ενώ όλα αυτά ήταν γνωστά στις πορτογαλικές Αρχές, ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν συμπεριλαμβανόταν στη λίστα των 600 υπόπτων, παρά το εγκληματικό παρελθόν του με ασέλγειες και σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών.
Οι Αρχές της ιβηρικής χώρας καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για το πώς τους έφυγε ο βασικός -πλέον- ύποπτος μέσα από τα χέρια τους λίγο μετά την εξαφάνιση της Μάντλιν, ωστόσο δεν είναι το μόνο που απασχολεί όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση. Και αυτό γιατί ο Μπρούκνερ υπάρχουν φόβοι πως πρόκειται να αφεθεί ελεύθερος τις επόμενες ημέρες, ενώ συνεχίζεται το κυνηγητό για τον εντοπισμό της φίλης του.
Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Μπρούκνερ έχει ασκήσει έφεση για την ποινή που εκτίει αυτό το διάστημα. Συγκεκριμένα, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 21 μηνών για υπόθεση ναρκωτικών, αλλά και σε ποινή 7 ετών για τον βιασμό μίας 72χρονης Αμερικανίδας τουρίστριας στο θέρετρο Αλγκάρβε, 18 μήνες πριν την εξαφάνιση της Μαντλίν.
Μάλιστα, σημειώνεται ότι ο βασικός ύποπτος μπορεί να μείνει ελεύθερος τις επόμενες ώρες, με το δημοσίευμα να επικαλείται και ως πηγή του την εφημερίδα Frankfurter Rundschau. Όπως τονίζεται, οι γερμανικές Αρχές θεωρούν ότι ο 43χρονος διαθέτει πλέον τις προϋποθέσεις να εγκαταλείψει τη φυλακή, με περιοριστικούς όρους.
Παράλληλα, οι ερευνητές επικεντρώνονται στον εντοπισμό της πρώην συντρόφου του Μπρούκνερ, η οποία θεωρείται πως θα συμβάλει σημαντικά στο να επιβεβαιωθεί η σύνδεση ανάμεσα στον σεσημασμένο παιδόφιλο και την υπόθεση της Μαντλίν. Το ζευγάρι έμενε μαζί σε μία αγροικία, σε απόσταση 25 λεπτών με τα πόδια από το θέρετρο που είχε καταλύσει η οικογένεια Μακάν.
Η γυναίκα, με καταγωγή από το Κόσοβο, πιστεύεται πως είχε εγκαταλείψει τη φάρμα πρι την δήλωση της εξαφάνισης της μικρής, ωστόσο θεωρείται πως θα μπορεί να δώσει στοιχεία για να «δέσουν» την υπόθεση. Όμως, εάν τα δημοσιεύματα επιβεβαιώνονται, τότε και ο χρόνος αρχίζει να πιέζει σημαντικά.

Διαφήμιση - Advertisement