Διαφήμιση - Advertisement
Πανελλήνιες 2020: Το λάθος στα θέματα της Βιολογίας - Δύο υποερωτήματα ήταν εκτός εξεταστέας ύλης - Gkourou.com Πανελλήνιες 2020: Το λάθος στα θέματα της Βιολογίας - Δύο υποερωτήματα ήταν εκτός εξεταστέας ύλης

Πανελλήνιες 2020: Το λάθος στα θέματα της Βιολογίας - Δύο υποερωτήματα ήταν εκτός εξεταστέας ύλης


Διαφήμιση - Advertisement


Ένα λάθος διαπιστώθηκε σήμερα στα θέματα Βιολογίας στα οποία κλήθηκαν να απαντήσουν οι υποψήφιοι Εσπερινών Λυκείων με το παλαιό σύστημα, κατά τη διεξαγωγή των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του esos.gr, η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων προχώρησε στη διαγραφή δύο υποερωτημάτων, καθώς εκ των υστέρων διαπιστώθηκε ότι ήταν εκτός της εξεταστέας ύλης.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα, σήμερα ενώ μοιράστηκαν τα θέματα της Βιολογίας στους υποψηφίους Εσπερινών Λυκείων με το παλαιό σύστημα, οι Λυκειακές Επιτροπές όλων των εξεταστικών κέντρων της χώρας, δέχθηκαν εντολή από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων (εδρεύει στο υπ. Παιδείας) που επιλέγει τα θέματα:
Α. Να διαγραφούν από τη Β κατηγορία θεμάτων:
-το υποερώτημα β 3 που βαθμολογείται με 5 μονάδες , και
-το υποερώτημα β4 που βαθμολογείται με 6 μονάδες
Β. Οι συνολικά 11 μονάδες που προκύπτουν από τα δύο διαγραμμένα υποερωτήματα να κατανεμηθούν στα υπόλοιπα τρία ερωτήματα, και συγκεκριμένα
-το β1 θα βαθμολογηθεί με 8 μονάδες,
-το β2 με 9 μονάδες, και,
-το β5 με 8 μονάδες.
Σημειώνεται ότι η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων, στην εντολή που δόθηκε στις Λυκειακές Επιτροπές, δεν εξηγεί τους λόγους της διαγραφής των δύο υποερωτημάτων. Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν πως αυτό συνέβη διότι εκ των υστέρων διαπιστώθηκε ότι ήταν εκτός της εξεταστέας ύλης.
Πηγή: esos.gr

Διαφήμιση - Advertisement