Απαγωγή - δικηγόρος οικογένειας: Γιατί η 10χρονη και ο αδερφός μεταφέρθηκαν σε δομή φιλοξενίας

Απαγωγή - δικηγόρος οικογένειας: Γιατί η 10χρονη και ο αδερφός μεταφέρθηκαν σε δομή φιλοξενίας
Μετά από δέκα μέρες παραμονής στο νοσοκομείο η 10χρονη, που έπεσε θύμα απαγωγής από 33χρονη στην Κάτω Τούμπα στη Θεσσαλονίκη, μεταφέρθηκε σε δομή φιλοξενίας, όπως και ο ανήλικος αδερφός της.


«Πέρα από την προσωρινότητα του μέτρου που αυτό είναι ξεκάθαρο, γιατί πρέπει να συνεχιστούν οι εργομετρικές εξετάσεις, οι παιδοψυχιατρικές εξετάσεις, αλλά όχι σε ένα περιβάλλον νοσοκομείου, σε ένα οικείο περιβάλλον», είπε σχετικά η δικηγόρος της οικογένειας Ανθούλα Ανασόγλου και τόνισε: «Δεν είναι τόσο εύκολο -η οικογένεια ενημερώθηκε και συμφώνησε- να επιστρέψει άμεσα στο σπίτι όταν είναι γνωστά από την αρχή όλα τα στοιχεία του, αναγκαστικά για να βρεθεί το παιδί, ήταν υποχρεωτικό, όταν είναι γνωστό το προσωπάκι του, όταν όλοι ξέρουμε τι συνέβη. Τα παιδιά είναι σκληρά, δεν ξεχνάνε. Φανταστείτε να γυρίσει πίσω και να το κοιτάνε όλοι το παιδάκι, να χτυπάνε τα κουδούνια και να ρωτάνε κάθε μέρα "πώς είσαι". Χρειάζεται μία προστασία ώστε η προσαρμογή να γίνει σιγά σιγά».


Όσον αφορά στα ερωτήματα που γεννώνται για τη μεταφορά και του ανήλικου αδερφού της 10χρονης στη δομή φιλοξενίας η κ. Ανασόγλου είπε: «Ίσως η μητέρα από τα διάφορα ψυχολογικά σοκ που έχει υποστεί δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί ούτε τον εαυτό της. Φαντάζομαι ότι αυτό εκτίμησαν οι κοινωνικοί λειτουργοί και θεώρησαν ότι τα παιδιά χρειάζονται ένα καλύτερα προστατευμένο περιβάλλον μέχρι η μητέρα να σταθεί στα πόδια της ή θα αποφασίσουν εκείνοι να αλλάξει η επιμέλεια».

«Το παιδί θα κληθεί να καταθέσει, πρέπει να πει ό,τι γνωρίζει έχοντας πλέον βρει την ηρεμία του. Θα εξεταστούν όλα τα σενάρια» πρόσθεσε.
Πηγή: iefimerida.gr