Διαφήμιση - Advertisement
Κορονοϊός: Μάσκες, plexiglass και απολύμανση… παντού! Έτσι ανοίγουν τα ξενοδοχεία – Τα “τσουχτερά” πρόστιμα - Gkourou.com Κορονοϊός: Μάσκες, plexiglass και απολύμανση… παντού! Έτσι ανοίγουν τα ξενοδοχεία – Τα “τσουχτερά” πρόστιμα

Κορονοϊός: Μάσκες, plexiglass και απολύμανση… παντού! Έτσι ανοίγουν τα ξενοδοχεία – Τα “τσουχτερά” πρόστιμα


Διαφήμιση - Advertisement


Αύριο, Δευτέρα (01.06.2020), ανοίγουν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας και δύο εβδομάδες αργότερα τα εποχικά. Οι κανόνες που πρέπει να εφαρμόσουν εν μέσω κορονοϊού. Τι προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση.
Με αυστηρούς κανόνες – στο πλαίσιο της προστασίας από τον κορονοϊό – αρχίζουν να επαναλειτουργούν από αύριο, Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020, τα ξενοδοχεία. Σε πρώτη φάση θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας, και στις 15 Ιουνίου τα εποχικά.

Στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που δόθηκε στη δημοσιότητα, περιλαμβάνονονται αναλυτικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, καθώς και τα “τσουχτερά” πρόστιμα για τους παραβάτες. Ειδικότερα, προβλέπονται πρόστιμα από 500 έως 5.000 ευρώ, αλλά και αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης από 15 έως 90 ημέρες, βάσει μιας εξάβαθμης κλίμακας των παραβάσεων.
Με την ΚΥΑ θεσπίζεται σήμα πιστοποίησης με τον τίτλο “Health First”, το οποίο είναι υποχρεωτικό για τις επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων που θα λειτουργήσουν κατά το έτος 2020.
Με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν αποφασιστεί, ύστερα από αλλεπάλληλες συσκέψεις με τους επιδημιολόγους του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, καταγράφεται πού και πότε είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας -που μπορεί να είναι είτε απλή χειρουργική είτε πάνινη/υφασμάτινη- με την υποσημείωση ότι το προσωπικό υπηρεσίας υποδοχής μπορεί να φορά και προσωπίδα.
Επίσης, γίνεται αναλυτική καταγραφή για τα βασικά μέτρα αποφυγής μετάδοσης του κορωνοϊού, της διαχείρισης ύποπτου κρούσματος αλλά και του βιβλίου συμβάντων Covid-19.
Αναφορά υπάρχει και για τα τουριστικά λεωφορεία με σύσταση για τοποθέτηση διαχωριστικού ανάμεσα στον οδηγό και τους επιβάτες.
Με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν αποφασιστεί, μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις με τους επιδημιολόγους του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας είναι προαιρετική η χρήση plexiglass στην υποδοχή, συνιστάται η χρήση ηλεκτρονικών εναλλακτικών για το check in -check out (και υπάιθριο check in), αλλά και για πληρωμές, επίσης συνιστάται η διακριτική παρακολούθηση πελατών με συμπτώματα για διαχείριση από τη διοίκηση.
Η διάρκεια για το check in -check out παρατείνεται: το check out μέχρι τις 11.00 π.μ. και το check in από τις 3.00 μ.μ. Η μεταβολή αυτή της χρονικής διάρκειας που μεσολαβεί μεταξύ κάθε check in και check out είναι υποχρεωτική για να διασφαλίζεται ότι μεταξύ διαφορετικών πελατών το δωμάτιο καθαρίζεται και απολυμαίνεται επιμελώς, καθώς και ότι ακολουθείται επαρκής φυσικός αερισμός του χώρου.
Για τις αναχωρήσεις, παρέχεται η δυνατότητα επιλογής μεταξύ δύο πρωτοκόλλων, είτε δηλαδή του κανονικού καθαρισμού και αναμονής 24 ωρών πριν το δωμάτιο διατεθεί σε πελάτη ή σχολαστικός καθαρισμός – απολύμανση (πχ με ατμοκαθαριστή) στις επίμαχες επιφάνειες δωματίου και μπάνιου.
Στο κομμάτι της εστίασης η λειτουργία εστιατορίου, μπαρ κτλ. θα είναι σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο όπως και η λειτουργία των χώρων αναψυχής για τα παιδιά και οι εξωτερικές πισίνες, ενώ δεν επιτρέπεται η λειτουργία των εσωτερικών πισινών.
newsit.gr

Διαφήμιση - Advertisement