Διαφήμιση - Advertisement
Δημοσκόπηση Open: 7 στους 10 Έλληνες πιστεύουν ότι δεν έπρεπε να ανοίξουν τα σχολεία – Πόσο εμπιστεύονται Τσιόδρα και Χαρδαλιά - Gkourou.com Δημοσκόπηση Open: 7 στους 10 Έλληνες πιστεύουν ότι δεν έπρεπε να ανοίξουν τα σχολεία – Πόσο εμπιστεύονται Τσιόδρα και Χαρδαλιά

Δημοσκόπηση Open: 7 στους 10 Έλληνες πιστεύουν ότι δεν έπρεπε να ανοίξουν τα σχολεία – Πόσο εμπιστεύονται Τσιόδρα και Χαρδαλιά


Διαφήμιση - Advertisement


Η δημοσκόπηση του OPEN έδειξε ότι 7 στους 10 Έλληνες πιστεύουν ότι δεν έπρεπε να ανοίξουν τα σχολεία μετά από τη σταδιακή άρση των μέτρων κατά του κορονοϊού. Τι πιστεύουν οι πολίτες για τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον Νίκο Χαρδαλιά.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη από την Alco se 1.000 άτομα από τις 5 έως τις 10 Μαΐου.
Στην ερώτηση για το πως κρίνονται οι χειρισμοί της κυβέρνησης το 84% τους έκρινε επιτυχημένους, με το 15% να τους θεωρεί λίγο ή καθόλου επιτυχημένους.
Για το αν ανοίγουν σωστά τα Λύκεια και τα Γυμνάσια ή θα έπρεπε να διεξαχθούν μόνο οι Πανελλήνιες, το 60% θεωρεί ότι έπρεπε να διεξαχθούν μόνο οι Πανελλαδικές οι εξετάσεις, με το 29% να θεωρεί σωστή την απόφαση.
Για τα Δημοτικά σχολεία το 73% θεωρεί ότι δεν πρέπει να ανοίξουν, ενώ το 17% πιστεύει ότι πρέπει να ανοίξουν τον Ιούνιο.

Η άποψη για τα μέτρα ενίσχυσης

Όσο για τον ρυθμό άρσης των μέτρων το 60% πιστεύει ότι είναι αυτός που πρέπει, το 24% ότι η άρση έγινε πιο γρήγορα και 10% θεωρεί πως η άρση των μέτρων έγινε πιο αργά.
Οι ερωτηθέντες θεωρούν ότι τα οικονομικά μέτρα για τους εργαζόμενους είναι μη επαρκή με ποσοστό 60% και 28% επαρκή. Αντίστοιχα είναι και τα ποσοστά για τις επιχειρήσεις με 59% μη επαρκή και 21% επαρκή.

Η ικανοποίηση για Μητσοτάκη, Χαρδαλιά και Τσιόδρα

Για τις επιδόσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κρίση του κορονοϊού, το 75% είναι ικανοποιημένο από τον πρωθυπουργό έναντι 19%. Η ικανοποίηση για τον Βασίλη Κικίλια φτάνει στο 67% και για τον Νίκο Χαρδαλιά στο 64%.
Όσο για την καθημερινή ενημέρωση του κ. Τσιόδρα, το 79% τη θεωρεί επαρκή και το 13% μη επαρκή.
Αρνητικά είναι τα ποσοστά για τον Αλέξη Τσίπρα καθώς το 42% απάντησε πως δεν είναι ικανοποιημένο.

Διαφήμιση - Advertisement