Ανοίγουν τη Δευτέρα και τα mall και εμπορικά κέντρα -Με ποιους περιορισμούς, τι θα ισχύει με τη μάσκα

Ανοίγουν τη Δευτέρα και τα mall και εμπορικά κέντρα -Με ποιους περιορισμούς, τι θα ισχύει με τη μάσκα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ανοίγουν τη Δευτέρα 18 Μαΐου τα εμπορικά κέντρα μετά το πράσινο φως που έδωσαν οι λοιμωξιολόγοι στο αίτημα του υπ. Αναπτυξης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida.gr το αίτημα του υπ. Ανάπτυξης έγινε δεκτό καθώς το σκεπτικό ήταν ότι αφενός διαθέτουν πολλά τετραγωνικά, αφετέρου έχουν ήδη ανοίξει άλλα μεγάλα εμπορικά κέντρα όπως το εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα και ετίθετο θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού.

Οι κανόνες για την είσοδο σε mall-εμπορικά κέντρα

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι κανόνες στην είσοδο για τα εμπορικά κέντρα θα είναι:

    Ενα άτομο ανά 20 τετραγωνικά μέτρα
    Σύσταση για χρήση μάσκας στους κοινόχρηστους χώρους
    Υποχρεωτική χρήση μάσκας για πελάτες και προσωπικό μέσα στα καταστήματα. Και τούτο γιατί ο κλιματισμός των mall είναι ανακυκλούμενος.

Από Δευτέρα 18 Μαΐου εκτός από τα Εμπορικά Κέντρα και τα shopping mall ανοίγουν επίσης και ζωολογικοί και βοτανολογικοί κήποι όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1. Ο υπουργός γνωστοποίησε ότι σήμερα θα δοθούν στη δημοσιότητα οι σχετικοί κανόνες για τη λειτουργία αυτών των επιχειρήσεων.

Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, έκρινε ότι η επιδημιολογική πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα επιτρέπει το άνοιγμα των πολυκαταστημάτων σε αυτήν την ημερομηνία. «Ο ιός δεν έχει εξαφανιστεί, αλλά κάθε μέρα γίνεται και πιο αδύναμος», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι όσο βελτιώνεται η κατάσταση από την υγειονομική πλευρά, τόσο «θα πηγαίνουμε καλύτερα και οικονομικά». «Η επιστροφή στην κανονικότητα γίνεται με ταχύτητα», δήλωσε ο ίδιος.
Πηγή: iefimerida.gr 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ