Δίκη Τοπαλούδη: Εξώδικο κατά του iefimerida από την εισαγγελέα Αριστοτέλεια Δόγκα

Δίκη Τοπαλούδη: Εξώδικο κατά του iefimerida από την εισαγγελέα Αριστοτέλεια Δόγκα
Εξώδικη διαμαρτυρία έστειλε στo σάιτ iefimerida η Αριστοτέλεια Δόγκα, εισαγγελέας της έδρας στο Μεικτό Ορκωτό όπου εκδικάσθηκε η υπόθεση της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη.
Το εξώδικο αφορά το άρθρο της Σοφίας Γιαννακά με τίτλο «Ο Άκης Σκέρτσος και η υπόθεση Τοπαλούδη» που σχολίαζε το θέμα της εισαγγελικής αγόρευσης

Η εξωδικη δήλωση στρέφεται κατά του ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας Χρήστου Ράπτη της αρχισυντάκτριας Ελένης Μπολοβίνη κα της αρθρογράφου Σοφίας Γιαννακά.
 Η απάντηση του iefimerida

 Παρότι η αγόρευσή της σχολιάσθηκε με τον ίδιο τρόπο από τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Σκέρτσο, από καθηγητές του Ποινικού Δικαίου, που μίλησαν για «δικαστικό λαϊκισμό», «λαϊκή απογευματινή» και «φθηνό reality show, με ακατάλληλους πρωταγωνιστές και θύμα την ίδια τη Δικαιοσύνη», αλλά και από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, που έκανε και παρέμβαση στη δίκη για χαρακτηρισμούς κατά των συνηγόρων στην άσκηση του υπερασπιστικού έργου τους, η κυρία εισαγγελέας θεώρησε σκόπιμο να μας στείλει εξώδικο να την αποκαταστήσουμε για άρθρο γνώμης και άσκησης κριτικής της κυρίας Γιαννακά («Ο Άκης Σκέρτσος και η υπόθεση Τοπαλούδη»).
Φανταζόμαστε ότι η κυρία εισαγγελέας θα έχει στείλει το ίδιο εξώδικο και στο πρωθυπουργικό γραφείο, αλλιώς θα είναι ανεξήγητη η επιλογή της να στείλει εξώδικο στο iefimerida.

Για τον έλεγχο της συμπεριφοράς των λειτουργών της Δικαιοσύνης είναι αρμόδια τα όργανά της, αλλά σε μια δίκη με μεγάλη δημοσιότητα όλοι κρίνονται για τις δημόσιες τοποθετήσεις τους και κανείς, πολύ περισσότερο δημόσιοι λειτουργοί κατά την άσκηση του έργου τους, δεν μπορεί να αξιώνει να μην του ασκείται κριτική και να μην επιτελεί ο Τύπος τη λειτουργία του.

Επειδή ήμασταν και είμαστε υπέρμαχοι της ελευθερίας της γνώμης, λάβαμε και δημοσιεύουμε αυτούσιο το εξώδικο της κυρίας εισαγγελέως και το άρθρο της Σοφίας Γιαννακά που προκάλεσε την αντίδρασή της, για να σχηματίσει γνώμη το αναγνωστικό κοινό μας για το πώς αντιλαμβάνεται την ελευθερία του Τύπου και την έκφραση κριτικής η συγκεκριμένη δικαστική λειτουργός.