Διαφήμιση - Advertisement
«Καμπανάκι» από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών για fake news που διακινούνται στο διαδίκτυο σχετικά με την πανδημία - Gkourou.com «Καμπανάκι» από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών για fake news που διακινούνται στο διαδίκτυο σχετικά με την πανδημία

«Καμπανάκι» από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών για fake news που διακινούνται στο διαδίκτυο σχετικά με την πανδημία


Διαφήμιση - Advertisement


O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εφιστά την προσοχή του κοινού στα fake news που διακινούνται στο διαδίκτυο με ανυπόστατες και επικίνδυνες πληροφορίες για την πανδημία.
Πρόσφατα περιήλθε σε γνώση του ΙΣΑ απαράδεκτο και ανυπόστατο βίντεο στο οποίο γίνεται αναφορά στον αριθμό των θανάτων από τον κορονοϊό και μάλιστα τα ψευδή στοιχεία που παρουσιάζονται αποδίδονται σε υποτιθέμενα μέλη του ιατρικού κόσμου.

Ο ΙΣΑ, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, διερεύνησε το θέμα και διευκρινίζει ότι δεν υπάρχουν μέλη του ΙΣΑ και μάλιστα εργαζόμενοι στο νοσοκομείο που αναφέρεται στο εν λόγω βίντεο με τα αναφερόμενα στοιχεία. Για το θέμα απευθύνθηκε ήδη στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών και τη Δ/ση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τις δικές τους ενέργειες. Ο ΙΣΑ καλεί την πολιτεία να λάβει μέτρα για να σταματήσει η διάδοση των ψευδών και επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία πληροφοριών. Σημειώνεται ότι το σοβαρό αυτό θέμα συζητήθηκε μεταξύ των άλλων στο Δ.Σ του ΙΣΑ που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη.
Σχολιάζοντας το θέμα, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης τόνισε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων τα εξής:
«Δυστυχώς κάποιοι ασυνείδητοι εκμεταλλεύονται την υγειονομική κρίση και τη ψυχολογική φόρτιση των πολιτών για να διακινήσουν απαράδεκτες και ψευδείς πληροφορίες στις οποίες μάλιστα εμπλέκουν και τον ιατρικό κόσμο. Οι πολίτες πρέπει να είναι πολύ προσεχτικοί σχετικά με τα όσα διακινούνται στο διαδίκτυο, να επιλέγουν να ενημερώνονται μόνο από αξιόπιστες και έγκυρες πηγές και να μην συμβάλλουν στη διακίνηση των ανυπόστατων πληροφοριών που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.»

Διαφήμιση - Advertisement