Διαφήμιση - Advertisement
Κορωνοϊός και κουνούπια: Τι είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας - Gkourou.com Κορωνοϊός και κουνούπια: Τι είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας

Κορωνοϊός και κουνούπια: Τι είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας


Διαφήμιση - Advertisement


Ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται με το τσίμπημα κουνουπιού διαβεβαίωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας.
Όπως εξήγησε ο καθηγητής: «Δεν έχουμε κάποια τέτοια δεδομένα, ιδιαίτερα από χώρες στις οποίες έχει κάνει το πρώτο του κύμα και χώρες στις οποίες υπάρχει παρουσία των κουνουπιών. Αυτό είναι κάτι θετικό».

Το δεύτερο θετικό δεδομένο είναι πως όντως ο καλός αερισμός και το καλοκαίρι θα είναι σημαντική παράμετρος στον περιορισμό της διασποράς του ιού.
«Ελπίζουμε να παίξουν ρόλο και οι θερμοκρασιακές συνθήκες και φυσικά η σίτα θα είναι σημαντική παράμετρος στην αντιμετώπιση ενδεχομένων κρουσμάτων από τον ιό του Δυτικού Νείλου, τα οποία αναμένουμε να εμφανιστούν στην περίοδο του καλοκαιριού», συνέχισε ο κ. Τσιόδρας. Και σημείωσε:
«Δεν είναι σίγουρο βέβαια. Είναι ένας ιός, ο ιός του Δυτικού Νείλου, που δείχνει συμπεριφορές τις οποίες δεν τις περιμένουμε και μάλιστα, τις μία-δυο προηγούμενες χρονιές δεν είχαμε πάρα πολλά κρούσματα».
Ο λοιμωξιολόγος είπε πως θεωρεί ότι θα πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση και για αυτόν τον ιό. «Δεν αναιρεί η παρουσία του ιού την παρουσία άλλων ιών στην κοινότητα και φυσικά δεν αναιρεί την υπόλοιπη φροντίδα στην υγεία μας», συνέχισε.
Ακόμη, ο κ. Τσιόδρας επιφυλάχθηκε για το ενδεχόμενο να εκδοθούν κάποια ειδικά μετρά καθαρισμού και απολύμανσης του δικτυωτού των παράθυρα, το οποίο είναι ένα θέμα το οποίο αξίζει να συζητηθεί.

Διαφήμιση - Advertisement