Διαφήμιση - Advertisement
Ανοίγουν οι εκκλησίες: Τι θα ισχύει για τη Θεία Κοινωνία και τα μέτρα ασφαλείας - Gkourou.com Ανοίγουν οι εκκλησίες: Τι θα ισχύει για τη Θεία Κοινωνία και τα μέτρα ασφαλείας

Ανοίγουν οι εκκλησίες: Τι θα ισχύει για τη Θεία Κοινωνία και τα μέτρα ασφαλείας


Διαφήμιση - Advertisement


Αυτή την ώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου για τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν στις εκκλησίες. Οπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι Ιεράρχες αναμένεται να καταθέσουν προτάσεις στην κυβέρνηση για τη λειτουργία των εκκλησιών, οι οποίες στη συνέχεια θα μελετηθούν από τους επιστήμονες της επιτροπής λοιμωξιολόγων.


Μεταξύ άλλων, οι εισηγήσεις θα αφορούν το χωροταξικό ζήτημα -η άδεια για ατομική προσευχή προβλέπει έναν πιστό ανά 10 τ.μ., μέχρι στιγμής, το αν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί το προαύλιο και το τί θα γίνει με τα Μυστήρια (γάμους και βαπτίσεις), καθώς ο καιρός ανοίγει. Υπενθυμίζεται πως για την ατομική προσευχή στις εκκλησίες υπάρχει αυστηρή σύσταση της Πολιτείας για χρήση μάσκας.

Πέρα από τους κανόνες λειτουργίας των εκκλησιών, με ενδιαφέρον αναμένεται η εισήγηση της Ιεράς Συνόδου για τη Θεία Κοινωνία, για την οποία, όπως αναφέρει το σάιτ «Ρομφέα», οι περισσότεροι Ιεράρχες είναι αδιαπραγμάτευτοι. Υπενθυμίζεται ότι ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος υποστήριξε ότι η Θεία Κοινωνία πρέπει να αποφευχθεί μέχρι να βρεθεί εμβόλιο.
Πηγή: iefimerida.gr 

Διαφήμιση - Advertisement