Διαφήμιση - Advertisement
Κορωνοϊός: Απονομή βραβείου Νόμπελ στον Τσιόδρα προτείνει ο πρώην υπουργός Υγείας Γ. Σούρλας - Gkourou.com Κορωνοϊός: Απονομή βραβείου Νόμπελ στον Τσιόδρα προτείνει ο πρώην υπουργός Υγείας Γ. Σούρλας

Κορωνοϊός: Απονομή βραβείου Νόμπελ στον Τσιόδρα προτείνει ο πρώην υπουργός Υγείας Γ. Σούρλας


Διαφήμιση - Advertisement


Την απονομή του βραβείου Νόμπελ στον καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα προτείνει ο πρώην υπουργός Υγείας Γιώργος Σούρλας.

Σε δήλωσή του επισημαίνει πως για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας «συνέβαλαν όλοι με την ατομική και συλλογική προσπάθεια»  και προσθέτει: «Αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά η πανδημία σε σχέση με άλλες χώρες βάσει σχεδίου, που εκπόνησαν ειδικοί επιστήμονες και υλοποίησε η κυβέρνηση.


Συντονιστής και πρωταγωνιστής στην εκστρατεία αυτή ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρης Τσιόδρας, που:

- Διακρίνεται για την άρτια επιστημονική του κατάρτιση.

- Χαίρει της εκτίμησης των συναδέλφων του και των λειτουργών της υγείας.

- Ασκεί τα καθήκοντα του συντονιστή με αίσθημα ευθύνης, σεμνότητα, προσηλωμένος αυστηρά στο επιστημονικό του καθήκον για την προστασία της δημόσιας υγείας χωρίς να αφήνει περιθώρια σκέψεων για άλλες επιδιώξεις ή σκοπιμότητες.

- Έχει την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.

- Το σπουδαιότερο και όχι σύνηθες για την ελληνική πραγματικότητα, είναι ότι τυγχάνει αναγνώρισης του έργου του από όλους τους Έλληνες πολίτες, αλλά και από παράγοντες του εξωτερικού, όπως προκύπτει και από τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου.

Όλα αυτά τα στοιχεία συνιστούν, συνθέτουν και συγκροτούν μια εξέχουσα επιστημονική προσωπικότητα. Η κοινωνία και η διεθνής κοινότητα οφείλουν να τον επιβραβεύσουν για την προσφορά του με την απονομή βραβείου Νόμπελ», πρόταση που τιμά πρωτίστως τη χώρα μας».
Πηγή: protothema.gr

Διαφήμιση - Advertisement