Διαφήμιση - Advertisement
«Να ετοιμάζονται τα νησιά για τουρίστες με κρούσματα» - Gkourou.com «Να ετοιμάζονται τα νησιά για τουρίστες με κρούσματα»

«Να ετοιμάζονται τα νησιά για τουρίστες με κρούσματα»


Διαφήμιση - Advertisement


Ο τουρισμός «ανοίγει» από τον Ιούνιο και η Ελλάδα θα δέχεται τουρίστες χωρίς να τους βάζει σε καραντίνα ή να τους κάνει τεστ κατά την άφιξη. Γι’ αυτό και τα νησιά, όπου θα καταλήξουν οι περισσότεροι απ’ αυτούς τους τουρίστες θα πρέπει να είναι έτοιμα για να αντιμετωπίσουν κρούσματα κορονοϊού.

Και καθώς ο τουρισμός… επιστρέφει, τα μεγάλα νησιά είναι έτοιμα αλλά άλλα, μικρότερα, πρέπει να προετοιμαστούν, όπως είπε μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (21.05.2020) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο καθηγητής παθολογίας – λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος.
«Μερικά νησιά είναι έτοιμα, ειδικά τα μεγάλα, τα υπόλοιπα χρειάζονται αναπροσαρμογή, χρειάζεται κάποια διαδικασία να προετοιμαστούν ώστε σε μεγάλα κέντρα υγείας να στελεχωθούν, να υπάρχουν γρήγορα τεστ σε περίπτωση κρουσμάτων και κυρίως να υπάρχει δυνατότητα αερομεταφορών ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα», τόνισε ο κ. Γώγος.
Και πρόσθεσε πως «πρέπει να είμαστε έτοιμοι γιατί η Ελλάδα θα φορτωθεί και με τουρισμό πολύ και θα παρακολουθείται με κιάλια αυτή την εποχή».
Αν και όπως είπε πολλές κλινικές covid έχουν μείνει χωρίς ασθενείς, σημειώνοντας πως «μετά από 74 μέρες με δραματικές συνθήκες έχουμε μόνο έναν ασθενή στην Πάτρα», ο Χαράλαμπος Γώγος προειδοποίησε ότι «δεν έχουμε τελειώσει με τον κορονοϊο. Είναι απλά σε ύφεση όπως έχει ύφεση και όλη η ΕΕ, υπάρχουν όμως ακόμα κρούσματα και γι’ αυτό είμαστε σε επιφυλακή».
newsit

Διαφήμιση - Advertisement