Διαφήμιση - Advertisement
Δημήτρης Κρεμαστινός: Ποιος ήταν ο γιατρός του Ανδρέα Παπανδρέου - Η ακαδημαϊκή πορεία και το ΠΑΣΟΚ - Gkourou.com Δημήτρης Κρεμαστινός: Ποιος ήταν ο γιατρός του Ανδρέα Παπανδρέου - Η ακαδημαϊκή πορεία και το ΠΑΣΟΚ

Δημήτρης Κρεμαστινός: Ποιος ήταν ο γιατρός του Ανδρέα Παπανδρέου - Η ακαδημαϊκή πορεία και το ΠΑΣΟΚ


Διαφήμιση - Advertisement


Υπηρέτησε τον χώρο της Υγείας με αξιοπρέπεια και αίσθημα ευθύνης. Η ακαδημαϊκή πορεία του ήταν πλούσια, ενώ κατά την ενασχόλησή του με την πολιτική πάντα συνήθιζε να λέει ότι "δεν πιστεύω στον επαγγελματία πολιτικό που αρχίζει τη συναλλαγή από τα πρώτα βήματά του". Ο λόγος για τον Δημήτρη Κρεμαστινό, ο οποίος έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό και άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 78 ετών.
Ως καθηγητής Ιατρικής διακρίθηκε, ενώ ήταν υπουργός Υγείας στην τελευταία κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου, με τον οποίο είχε στενή σχέση και συνεργασία. Ήταν προσωπικός γιατρός του Ανδρέα Παπανδρέου και όπως είχε γράψει ο ίδιος σε άρθρο του με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου σχετικά με το ιατρικό πρόβλημα "όταν επανειλημμένα τόνιζα στον Πρωθυπουργό ότι η απομάκρυνση από την πολιτική θα του προσέφερε επιπλέον χρόνια ζωής, το απέρριπτε αμέσως, λέγοντας ότι προτιμούσε να είναι ενεργός έναντι οποιουδήποτε τιμήματος. Την ίδια απάντηση έδωσε και όταν του επαναλάμβανα ότι ο δρόμος για την Προεδρία της Δημοκρατίας θα ήταν προτιμότερος για την υγεία και την ζωή του". Ο Δημήτρης Κρεμαστινός ήταν παντρεμένος με την καθηγήτρια Δημόσιας Υγείας Τζένη Κουρέα.
Οι κυριότεροι σταθμοί της ζωής του
Ο Δημήτρης Κρεμαστινός γεννήθηκε την 1η Μαΐου του 1942 στη Χάλκη Δωδεκανήσου και μεγάλωσε στον Αρχάγγελο Ρόδου. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετεκπαιδεύθηκε με υποτροφία του κράτους στη σύγχρονη καρδιολογία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Διαφήμιση - Advertisement